Чедисти дежурни у пљувању: Србија да осуди Додиково помињање уједињења

Занимљиво да је прије двије деценије Чедомир Јовановић био омиљени лик у Независним новинама, као и Додик у западним амбасадама. Данас се Чеда промовише у антисрпског лајавца који Бању Луку шаље на поклоњење у Сарајево, а Косовску Митровицу у Приштину.

четвртак, 10 августа, 2017 / 10:47

Либерално-демократска партија је оценила да су изјаве председника Републике Српске Милорада Додика да Срби у 21. веку треба да размишљају о националном уједињењу штетне и опасне и истакла да Србија треба да се огради од таквих изјава.

"Изјава Милорада Додика у којој наводи да у овом веку Срби треба да размишљају о националном уједињењу и поређење Србије и РС са некадашњом ситуацијом између Источне и Западне Немачке представља опасан корак чије последице може осетити цео регион", навео је ЛДП у саопштењу.

Та странка је додала да Србија мора хитно да се огради и осуди такве изјаве, пошто је очигледно да Додик злоупотребљава државу Србију и има намеру да се преко своје националистичке платформе представи као нови лидер Срба у региону.

"Уместо њиховог интегрисања у друштва у којима се налазе и помоћи која може да им се пружи како би повећали ниво својих права, сада се у јавност пласира идеја о некаквом националном уједињењу, које може бити само праћено подизањем тензија на простору где су се до скора водили ратови.

Према ЛДП-у, адреса за решавање проблема Срба у Босни и Херцеговини је Сарајево, у Црној Гори то је Подгорица, а на Косову Приштина, и свако позивање да се мимо друштава у којима живе решавају њихови проблеми представља позив националистичким снагама у другим државама да истим таквим мерама одговоре.

Додик је у Бањој Луци, говорећи о најави доношења декларације Србије и РС о заједничком деловању за опстанак Срба, рекао да РС и Србија имају право да саме одлуче о свом статусу и да Срби у овом веку треба да промовишу национално уједињење тамо где је то могуће и као пример навео Источну и Западну Немачку које су се ујединиле када су се створили историјски услови.2 КОМЕНТАРА