Чеда Јовановић: ДСС и Коштуница су хтјели да ме убију

Чедомир Јовановић је у свом свједочењу за побуну ЈСО тешко оптужио Војислава Коштуницу и Демократску странку Србије и рекао да га је адвокат Филип Голубовић, бивши функционер ДСС, обавијестио 2008. да планирају да убију лидера ЛДП-а ако пређе 10 одсто на изборима. – Филип Голубовић ми је рекао да је написао писмо Војиславу Коштуници, напустио […]

четвртак, 10 новембра, 2011 / 21:02

Чедомир Јовановић је у свом свједочењу за побуну ЈСО тешко оптужио Војислава Коштуницу и Демократску странку Србије и рекао да га је адвокат Филип Голубовић, бивши функционер ДСС, обавијестио 2008. да планирају да убију лидера ЛДП-а ако пређе 10 одсто на изборима.

– Филип Голубовић ми је рекао да је написао писмо Војиславу Коштуници, напустио ДСС у тренутку када је схватио да су они директно учествовали у Зорановом убиству и да су у свему координирано деловали са Легијом. Поменуо ми је протест ЈСО. Такође ме је обавестио да ће и мене убити као и Зорана ако будем имао преко 10 одсто. Ја сам о овоме одмах обавестио Владимира – Бебу Поповића и Ненада Милића од којих сам тражио да моментално о овоме обавесте адвоката Срђу Поповића – свједочио је Јовановић у полицији 31. августа, а јуче је у Специјалном суду рекао да у свему остаје при тој изјави.

Јовановић је јуче саслушан у оквиру истраге побуне ЈСО из новембра 2001, која је покренута против осам бивших челника ове јединице, а претходну изјаву је дао у оквиру преткривичног поступка.

– Желим да напоменем да је мени Легија помињао Шамија као особу са којом имају контакте преко човека који му је био пратилац и обезбеђење – тврдио је Јовановић.
Чедомир Јовановић је свједочио да су у вријеме побуне појединици у Жандармерији написали писмо подршке ЈСО и о томе обавијестили Небојшу Човића и Драгољуба Мићуновића, који то никоме нису пренијели.

– Мислим да је Човић то свесно прећутао, сигуран сам у то, а Мићуновић томе није придавао никакав значај, просто га то није интересовало, то је његова интерпретација… – свједочио је Јовановић.0 КОМЕНТАРА

 1. Кад неко као он стекне милионе без и једног дана радног стажа или било какавог описа посла, а у структуру власти упадне у фармерицама и патикама као лупач шерпи по београдским улицама, онда логично о својој безбједности треба да се дубоко забрине. Није згорег да и онај стаклени лифт у „његовој“ кући на Дедињу обезбједи неком панцирном заштитом.

 2. simona, 11.11.2011. 10:40:36

  Драга моја симонида, то што си ти необавијештена, не значи да је и овај са мога аватара…А поготову ја!B-)

  Чеда-беда-црта-прашак је родом из Велике Плане из староседелачке РОМСКЕ породице. Тамо их деценијама од милоште зову „цига“, па се ником нису досад жалили. Чак ни Нати Кандић!:-o
  Мо’ш мислит’! И спаси ме свога душебрижништва, а нарочито провинцијског морала!

 3. Dragi moj Božo, to što si ti poluobaviješten, ne znači da je i taj sa tvoga avatara uvijek o svemu obaviješten…A, zamisli, i ti!
  Čedina majka je iz jednog sela kod Kozarske Dubice. Ime mu je dala po svome školskom drugaru koji joj je pomagao da nosi knjige, branio je kada su je zadirkivala djeca što je bila hroma .Nedavno na sahranu toga majčinog druga u selo je došao Čeda sa sestrom. To što mu je otac Jovanović iz romske porodice ne znači da je on zbog toga Čeda beda, što i jeste za mene.
  Pozdrav Boži iz provincije.

 4. Дописник УДБА-е из Драксенића каже:

  ЧЕДИНА МАЈКА ЈЕ ИЗ СЕЛА КЛЕКОВЦИ ПОРЕД ДУБИЦЕ. 2002. ГОДИНЕ ЈОЈ УМИРЕ СЕСТРА (ЧЕДИНА ТЕТКА), КОЈА ЈЕ РАДИЛА У ШЕЋЕРАНИ ДРАКСЕНИЋ. НИЈЕ СЕ УДАВАЛА НИТИ ИМАЛА ДЈЕЦЕ, ТАКО ДА СУ ЧЕДА И ЊЕГОВА МАЈКА НАСЛИЈЕДИЛИ ТАЈ СТАН. АЛИ, НЕ ЛЕЗИ ВРАЖЕ, У СТАН СЕ УСЕЛИО НЕКИ ЛИК ШТО ЈЕ БИО У НЕКОЈ ШЕМИ С ТЕТКОМ (ИЛИ СЛИЧНО!!! – „спавач“ није дошао до података) И КОЈИ ЈЕ ЛАФО ИСТО ИМАО ПРАВО НА СТАН. НИЈЕ ХТИО ДА ПОПУСТИ ЧЕДИ И ИЗАЂЕ ИЗ СТАНА И ЧЕДА ПОШАЉЕ ТРОЈИЦУ ИЗ БЕОГРАДА КОЈИ СУ ОДРАЛИ ОД БАТИНА ТЕТКИНОГ ИНТИМУСА У НЕКОМ МРАКУ ПОРЕД УНЕ. СВЕ СЕ ОДИГРАЛО ВИШЕ ГОДИНА УНАЗАД.

  ПРИЛИКОМ НЕДАВНОГ ДОЛАСКА НА САХРАНУ МАМИНОГ ДРУГА, ЧЕДА ЈЕ У ЦЕНТРУ ДУБИЦЕ ПИО КАФУ СА СВОЈИМ ГОРИЛАМА. НАИШАО ЈЕ НЕКИ ЧИЧА И ДОБАЦИО ЧЕДИ: „ЈЕ..Ш ЛИ ПЕДЕРЕ КОЈЕ ПОДРЖАВАШ?“ НА ШТА МУ ЈЕ ЧЕДА ОДГОВОРИО: „ЈЕ..М! КАД ЗАВРШИМ С ЊИМА, ЈЕ..ЋУ ТЕБЕ.“

  ИНАЧЕ, ПРИЛИКОМ ПОСЈЕТЕ ДУБИЦИ, ЧЕДА ПРЕСПАВА КОД ЖЕНЕ ЧИЈИ ЈЕ СИН Д.Б. НЕКАД БИО ВОЗАЧ МИНИСТРА БУНДАЛА.

  Кад већ причамо о Чеди, препоручујем: http://www.standard.rs/fedja-dimovic-otvoreno-pismo-autorima-preokreta-ili-s-vama-sam-drugovi-moji.html

 5. Треба рећи да су у селу Клековци гдје рођена Чедина мајка, за вријеме другог свјетског рата вођене жестоке борбе између Њемаца и Партизана.
  Те постоји прича да су Њемци то село гађали бојним отровима, те се у том селу рађају у задњих 50 година дегенерици, па се тако родио и највећи дегенерик по имену Чедомир Јовановић.

 6. Petre Popoviću, ne zezaj se onim što nije za zezanje. Selo k’0 i ostala potkozarska sela. Stradala u onom ratu kao nigdje, a i i ovome. To što je tu rođena Čedina majka nije razlog da kažemo da se u selu rađaju degenerici.
  Čeda je malo pošteniji od ostalih političara: Ne zaklinje se Srbijom već otvoreno radi protiv države i naroda srpskog. Tako znamo s kim imamo posla. Što su Boris, Dinkić, Vuk, Nikolić, … kod nas dodik i sva vladajuća kamarila bolji prijatelji srpskom narodu. Naprotiv,opasniji su i više zla mu nanesu, jer zaklinjući se da čuvaju i rade za dobro svog naroda, pokolebaju i zavedu mnogo sporomislećih , nepismenih i lakovjernih.
  Zapravo svi su sluge istoga gazde.

 7. Приједоре, ја у свом коментару нисам желио да се зезам са Поткозаријем нити са страдањима која су се десила у Другом свијетском рату, као и у овом отаџбинском рату. Већ износим чињенице које говоре да су у том селу дешавају убиства, самоубиства и друге асоцијалне појаве.

 8. Приједоре мој драги у том селу су се дешавале разне ствари за времена Броза. Кад у БЛ није било ауто бомби, кад се нису банке пљачкале, кад није било убистава политичара и много тога што се дешава данас.
  И ја се нешалим већ ти кажем истину.