Чеченска фудбалска промоција: Дошао Бразил

Главни град руске републике Чеченије угостио је шампионски тим Бразила из 2002. које су у пријатељском мечу савладале селекцију домаћина, чију капитенску траку је носио предсједник те руске републике Рамзан Кадиров. Бразилци су  побиједили резултатом 6:4, а међу бразилским играчима, који су допутовали у Чеченију били су Кафу, Дунга, Бебето и Ромарио. За домаћу селекцију […]

среда, март 9, 2011 / 13:45

Главни град руске републике Чеченије угостио је шампионски тим Бразила из 2002. које су у пријатељском мечу савладале селекцију домаћина, чију капитенску траку је носио предсједник те руске републике Рамзан Кадиров.

Бразилци су  побиједили резултатом 6:4, а међу бразилским играчима, који су допутовали у Чеченију били су Кафу, Дунга, Бебето и Ромарио. За домаћу селекцију играли су ветерани руске репрезентације, као и њемачки ветеран Лотар Матеус и тренер Терека из Грозног Руд Гулит.

Утакмица је одиграна у чеченској пријестоници Грозном на стадиону, на којем је 2004. године у терористичком нападу усмрћен отац садашњег предсједника и тадашњи лидер Ахмад Кадиров.

Кадиров, привремено фудбалер, постигао је два гола, али и промашио два једанаестерца. 

Меч је одигран у френетичној атмосфери пред више од 10 000 гледалаца и уз веома јаке мјере обезбјеђења.

Први гол за бразилце постигао је Бебето главом, а онда је Кафу показао вјештину дриблинга, и постигао други гол.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *