Цеца се нагодила: Казна на три рате

Виши суд у Београду усвојио је данас споразум о признању кривице између фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић, њене сестре Лидије Величковић Оцокољић и Вишег тужилаштва у Београду. Према том споразуму, Ражнатовићева је признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља, у замјену […]

понедељак, мај 9, 2011 / 14:37

Виши суд у Београду усвојио је данас споразум о признању кривице између фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић, њене сестре Лидије Величковић Оцокољић и Вишег тужилаштва у Београду.

Према том споразуму, Ражнатовићева је признала да је противправно присвајала новац од трансфера 10 фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља, у замјену за годину дана кућног затвора и милион и по евра новчане казне.

Пошто рјешење о нагодби сестара и Тужилаштва постане правоснажно, суд ће им изрећи пресуду, а оне ће новчану казну плаћати на три рате.

Лидија Величковић Оцокољић нагодила се са тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера, у замјену за шест мјесеци кућног затвора.

Оне су данас на рочишту потврдиле да су споразум са Тужилаштвом закључиле добровољно и без заблуде, као и да су свјесне да немају право да уложе жалбу.

Пуномоћник оштећеног ФК "Обилић" Милан Зиндовић истакао је да тај клуб не истиче оштетни захтјев нити се придружује кривичном гоњењу Ражнатовићеве и њене сестре.

Према Зиндовићевим ријечима, све износе који су Ражнатовићевој стављени на терет од трансфера фудбалера она је уплатила на рачун "Обилаћа" и за то постоји документација.

ФК "Обилић" ипак има право да као оштећени уложи жалбу на рјешење споразума у року од осам дана, а уколико то не учини рјешење ће постати правоснажно и суд ће заказати изрицање пресуде у складу са нагодбом.

Пошто је суд усвојио нагодбу Ражнатовићевој и њеној сестри неће бити суђено, већ ће им бити изречена пресуда са казнама у складу с нагодбом са Тужилаштвом.

После закључења споразума, портпарол Тужилаштва Томо Зорић је објаснио да ће наплатом казне од милион и по евра од Ражнатовићеве држава зарадити три пута више од износа за који је била оштећена, кроз неки облик утаје пореза.

Он је тада указао да се оптужбе да је са сарадницима противправно присвојила око четири милиона њемачких марака и више од три милиона долара односе на оштећење "Обилића", који уколико жели може да поведе парнични поступак против Ражнатовићеве за накнаду штете. Клуб се, међутим, јавно изјаснио да то неће учинити.

Уколико Ражнатовићева и њена сестра буду осуђене на кућни затвор, оне ће морати да у току издржавања казне носе електронску наруквицу око ноге, преко које ће Управа за извршење кривичних санкција пратити њихово кретање.

Више тужилаштво у Београду крајем марта је подигло оптужницу против Ражнатовићеве, због сумње да је са сарадницима противправно присвојила око четири милиона немачких марака и више од три милиона долара од трансфера фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове, као и држања 11 пиштоља без дозволе. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *