Цеца хеликоптером увела Српску у нову годину

Хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске нису имали ниједан регистрован прекогранични лет 31. децембра 2017. године, те с тога нису тачне тврдње које су се појавиле у јавности да је хеликоптером овог сервиса из Србије у Српску допутовала пјевачица Светлана Ражнатовић, саопштено је данас поводом информација да је хеликоптер Хеликоптерског сервиса РС ишао по пјевачицу у Београд.

уторак, јануар 2, 2018 / 17:45

„Снимак који је изазвао ове тврдње, а који је Ражнатовићева емитовала на друштевим мрежама, направљен је изнад Бањалуке. Лет је реализован у оквиру тренажног лета посаде Хеликоптерског сервиса на подручју Бањалуке и једини је који је посада имала тај и наредни дан, 1. јануара 2018. године“, саопштено је из Хеликоптерског сервиса Српске.

На снимку се виде пјевачица, њен син и сестра уз натпис: Стижемо у БЛ.

У саопштењу се наводи да је лет реализован у знак захвалности Ражнатовићевој за хумани гест који је најавила, а ријеч је о њеној одлуци да дио прихода од новогодишњег концерта у Бањалуци уплати у хуманитране сврхе.

„Сви летови хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске регистровани су у Контроли летова и те информације доступне су свима. Управо због лаке провјерљивости и доступности података о летовима Хеликоптерског сервиса, тврдње да су 31. децембра 2017. наши хеликоптери кориштени по налогу предсједника Републике Српске сматрамо злонамјерним“, наглашава се у саопштењу из Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Цеца је у одговору на оптужбе поручила да су написи појединих медија у Српској тенденциозно смишљени и да је на новогодишњи наступ дошла својим аутомобилом.

„Ја нисам дошла хеликоптером, него мојим Q7. Пошто сам део средстава уплатила у хуманитарне сврхе у Републици Српској, мој дугогодишњи пријатељ Бобан Кустурић је предложио да нас провоза изнад Бањалуке. То је једина истина. Такође, вратила сам се у Београд својим аутом“, истакла је Ражнатовићева за Курир.

Посланички клуб ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске затражио је нешто раније данас од Владе да одговори на питање „за које тачно потребе је у новогодишњој ноћи кориштен хеликоптер у власништву Српске, а који је под директном надлежношћу кабинета предсједника Републике“.

У саопштењу из ПДП-а наводи се да посланички клуб ове странке тражи од Владе Српске да хитно одговори да ли је тачно да је хеликоптер довезао пјевачицу Светлану Ражнатовић у приватни ноћни клуб у Бањалуци.

ПДП наводи да су се појавили, како кажу, скандалозни медијски написи, те да постоји и фотографија на којој се јасно види да је хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске довезао пјевачицу на наступ „у ноћни клуб у власништву људи блиских предсједнику Републике Милораду Додику“.

„Од Владе Републике Српске тражимо да разјасни да ли ће и на који тачно начин бити оправдано трошење новца за овај лет“,наводи се у саопштењу.

Српска демократска странка саопштила је да најоштрије осуђује, како кажу, „злоупотребу возила Хеликоптерског сервиса од стране Владе Републике Српске за потребе доласка пјевачице Свјетлане Цеце Ражнатовић на новогодишњи наступ у приватном угоститељском објекту у Бањалуци“.

„О доласку Цеце Ражнатовић на наступ у приватном угоститељском објекту „Клуб Драма“ у Бањалуци, хеликоптером плаћеним новцем грађана Републике Српске, свједоче фотографије и снимци на Фејсбук и Инстаграм профилима српске пјевачице. Подсјећамо да се у августу мјесецу 2017. године Влада Републике Српске задужила 9,4 милиона КМ за куповину новог хеликоптера. Кредитно задужење за ново возило Хеликоптерског сервиса платиће грађани Републике Српске. Питамо Владу Републике Српске да ли грађани треба да плаћају приватна путовања појединаца из својих већ одавно празних џепова? Крајње је непримјерено и незаконито користење јавних ресурса Републике Српске за приватне потребе а све по налогу Милорада Додика који је још једном показао сву своју бахатост и тежњу да имовину Републике Српске третира као свој приватни посјед“, кажу у СДС.

Из ове странке су поручили Милораду Додику „да може како хоће али не може до кад хоће и да 2018. године промјене долазе а са њима и преиспитивање вишегодишње бахатости њега и његове криминалне дружине“.5 КОМЕНТАРА

 1. Још један од доказа невјероватног степена бахатости ове власти. Имам ријеч од три слова: „Фуј!“.

 2. А ја бих прије рекао да је овај случај најбољи доказ о ванвременској глупости антидоковске опозиције.

  Као да ништа нису научили из случаја “кила злата“!

  Зар Додику треба већа реклама о његовом личном поштењу него то што му опозиција није способна наћи већу злоупотребу од 400 КМ (200 евра), колико кошта лет од Бијељине до Бање Луке.

  Не могу се начудити Шешићу да је дозволио да њега гурну на ту комичну прес-конференцију у којој је он забринутом народу саопштио да је Додик упропастио 200 евра.

  А да комика буде још жешћа побринуо се Мехтић који јадикује како он, који себе очито више сматра вип-ликом, него што би се требао сматрати министром, па не може ноћити у вип-просторијама Владе РС. Мехтић је заборавио да, по угледу на Шешића, каже колико кошта једно ноћење у том простору.
  Брат брату, мисли да 200-300 евра може покрити тај трошак.

  И онда изађе Додик и каже да је Цеца даривала неком нашем фонду 5.000 евра.

  И онда обичан грађанин Српске мудро прорачуна да је РС на овом зарадила бар 4.500 евра и закључи да је опозиција опет испала глупа и неозбиљна.

 3. А још већу глупост имамо прилику гледати на дјелу.
  Вукота Говедарица је најавио своју кандидатуру за предсједника РС, симболично баш из града који је у савезу турских општина.

  Оно што је још комичније што Вукота нема појма да би тим чином баш он био први предсједник СДС-а који је кандидован за функцију предсједника РС или члана предсједништва БиХ.

 4. Кључна ствар овдје није да ли се ради о 400КМ или 400 евра, већ у томе да је предсједник евидентно јавно лагао. На снимку лијепо пише: “ Стижемо у Бању Луку“, а он булазни о праву пилота на неке тренажне летове ??? Значи човјек лаже чим зине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *