ЦЦИ се бори против корупције у КЦБЛ

БАЊА ЛУКА – Представници Центра цивилних иницијатива и бањолучког Клиничког центра данас су потписали Меморандум о сарадњи у борби против корупције у задравству, коју је покренула ова невладина организација. Меморандум су потписали директор Клиничког центра Мирко Станетић и Златан Охрановић испред ЦЦИ-а. Координатор ове кампање Дарио Јовановић рекао је да је циљ изналажење системских рјешења […]

среда, 13 априла, 2011 / 17:00

БАЊА ЛУКА – Представници Центра цивилних иницијатива и бањолучког Клиничког центра данас су потписали Меморандум о сарадњи у борби против корупције у задравству, коју је покренула ова невладина организација.

Меморандум су потписали директор Клиничког центра Мирко Станетић и Златан Охрановић испред ЦЦИ-а.

Координатор ове кампање Дарио Јовановић рекао је да је циљ изналажење системских рјешења којим ће се заштити права пацијената, дигнитет љекарске праксе и смањити корупција, односно перцепција корупције у здравству.

"Предвиђено је и да до краја године буде усвојен правилник о превенцији у борби против корупције у свим здравственим установама у Републици Српској и БиХ, што је у складу са стратегијом борбе против корупције у БиХ од 2009. до 2014. године", рекао је Јовановић.

ЦЦИ су овакав меморандум потисали већ са пет здравствених установа у БиХ.