Чавићев шут из трокорака: Кад дођем на власт реорганизоваћу судство

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је вечерас у Бањалуци да ће када дође на власт након избора 7. октобра предложити сет закона који ће значити потпуну реорганизацију судова и тужилаштава у Републици Српској и промијенити однос према цијелом систему институција за спровођење закона.

среда, септембар 12, 2018 / 23:59

„Овај сет закона ће коначно створити услове да тужиоци и судије одговарају за свој нерад и непроцесуирање афера“, нагласио је Чавић на трибини у бањалучком насељу Росуље.

Он је навео да у БиХ на годишњем нивоу, према подацима Свјетске банке, коруптивним каналима одлази око 800 милиона КМ, а у Српској око 350 милиона КМ.

„Да та средства не одлазе тим каналима имали бисмо знатно повећане пензије и цијелу исплату пензија искључиво из доприноса. Потребна је одлучност и доношење закона о утврђивању поријекла имовине именованих и изабраних лица. То ће заједно са законом о сукобу интереса бити један од првих пакета, у првих мјесец дана које мислим понудити Народној скупштини“, нагласио је Чавић.

Предсједник Градског одбора НДП-а Бањалука Крсто Јандрић рекао је да је потребно побољшати животни стандард, запослити младе и омогућити им да заснују породице.

„У складу са нашим слоганом `Три корака за бољу Српску` рекли смо шта ћемо урадити када дођемо на власт. Сва суштина је у економији – уштедама, стварању нових вриједности и радних мјеста“, истакао је Јандрић.5 КОМЕНТАРА

 1. Ово је чиста лаж.
  Да је рекао да ће се упустити у борбу са највећом аждајом па шта буде да буде да му човјек и повјерује.
  Правосуђе се контролише и мијења само са државног нивоа.
  Хоће ли Бакир и Човић дати подршку за правосуђе које ће чистити лоповлук из институција?

  1. Pa, totalno smo već propali.
   Suđeno nam je da se iz ničega uzdižemo. Samo za razliku od svih dosadašnjih uzdizanja ovo će biti najteže pošto nas je do ničega doveo najokrutniji, najsuroviji neprijetelj, nažalost, domaći.
   Naša troglava aždaja koja iz svake glave bljuje vatru, mržnju, poganštinu…
   Iza svakog rata, uzdizali smo se , gradili, množili, radili, pjevali…
   Iza ovoga rata u miru, niti se radi, niti gradi, niti množi, a pjeva samo još jedna glava ađdajina i to onako od srca, i iz neduše , valjda zato što nas je smrvio, smoždio… Svježi dašak vjetra se pretvori u Uragan, kockastiji i zloćUdniji nego svi uragani koji su planetom harali. Svaki oduva jedan grad, ovaj Uragan odUva i opustoši cijelu zemlju, od sjevera do juga, od istoka do zapada. U mom gradu koji je imao stotinjak hiljada duša , niko ne zna koliko ih sada ima, pošto je na sceni egzodus, a dnevno se rode jedno do dva djeteta, često nijedno.
   Ja , ipak, vjerujem nekima s ove slike. Kada bismo izmiksali časne znalce iz ovoga, i crkvenskog tabora, i još one koji nisu ni u jednom, mogli bismo se mic po mic uzdići .

 2. Е мој Чавићу,

  слаба ти је дојава, чини ми се и искуство и логика, да је толика крађа-сива зона, сад би Жељкин буџет био бруто, око 5 милијарди марака.

  Поштујем те, али, уххххххххххххх.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *