Чавић својевремено помиловао Елеза

БАЊА ЛУКА – Бивши предсједник Републике Српске Драган Чавић је 2005. године помиловао недавно ухапшеног вођу криминалног клана Дарка Елеза, тада осуђеног за убиство Горана Говедарице у Источном Сарајеву. Молбу за помиловање поднио је адвокат Горан Мајсторовић, бранилац осуђеног Елеза, јер је како је навео његов клијент млад човјек, има двоје дјеце, родитељи су му […]

четвртак, септембар 10, 2009 / 14:23

БАЊА ЛУКА – Бивши предсједник Републике Српске Драган Чавић је 2005. године помиловао недавно ухапшеног вођу криминалног клана Дарка Елеза, тада осуђеног за убиство Горана Говедарице у Источном Сарајеву.

Молбу за помиловање поднио је адвокат Горан Мајсторовић, бранилац осуђеног Елеза, јер је како је навео његов клијент млад човјек, има двоје дјеце, родитељи су му сиромашни и у поступку су му учињене неправде.

Окружни суд у Источном Сарајеву о молби Елеза за помиловање одбио је да да мишљење, док је тадашњи министар правде РС Сауд Филиповић предложио да му се остатак казне преформулише на условну.

Чавићева одлука о помиловању 49 лица, међу којима и Дарка Елеза, коме је затворску казну смањио за годину, са пет година и осам мјесеци на четири године и осам мјесеци, објављена је у Службеном гласнику РС од 22. јануара 2005. године.

"Одлуку о помиловању Елеза донио сам по аутоматизму, као и у свим случајевима када су мишљења суда и комисије Министарства правде о помиловању биле истовјетне".

Чланови Елезове криминалне групе су 1. септембра похапшени у БиХ и Србији због најтежих кривичних дјела.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *