Чавић: Спремају се да нас компромитују и ухапсе

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић тврди да је намјера предсједник Републике Српсјке и СНСД-а Милорада Додика и неких људи око њега да, уз "злоупотребу институција Републике Српске за провођење закона, компромитује људе из Савеза за промјене, те да се против неких од њих подигну "намјештене и монтиране" оптужнице или буду ухапшени. Тврди да […]

среда, 13 јануара, 2016 / 13:51

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић тврди да је намјера предсједник Републике Српсјке и СНСД-а Милорада Додика и неких људи око њега да, уз "злоупотребу институција Републике Српске за провођење закона, компромитује људе из Савеза за промјене, те да се против неких од њих подигну "намјештене и монтиране" оптужнице или буду ухапшени.

Тврди да пријетње Додика „да креће у коначан обрачун с опозицијом у Републици Српскј“, уствари представљају намјеру да се путем одређених структура у МУП-у Републике Српске покрену истраге, а затим лојалних тужиоца и подигну „монтиране“ оптужнице против њега, затим три висока функционера из СДС-а, Миће Мићића, Обрена Петровића и Милована Цицика Бјелице те Славка Вучуревића из ПДП-а.

Наводи да ће то бити одговор Додика и СНСД-а, да на свако хапшење СНСД-оваца од СИПА-е услиједи осветничко хапшење неких људи из Савеза за промјене, те да је реализација овог плана већ почела.

"Ово је врло опасна ситуација, јер они злоупотребом власти желе да изврше обрачун с опозицијом, што је гушење сваке слободе, устврдио је Чавић и казао да ће на удару бити и неки новинари, односно власници медија, и то блогер Слободан Васковић и власник БН телевизије Владимир Тришић, који, каже, такође треба да буду компромитовани.

У свему томе помоће, каже, медијским спиновањем неких информативних кућа у Републици Српској, под утицајем режима.

Ствараће утисак издајништва од Савеза за промјене, каже Чавић и додаје да су у све укључени и неки политички аналитичари који су плаћени од режима.

"Циљ је да се створи амбијент у којем би неминовност била ванредни избори, које би Додик расписао на дан када би требао да буде одржан и референдум о Суду и Тужилаштву БиХ у Републици Српској, устврдио је Чавић и истакао да је процјена СНСД-а да би у том случају имали далеко веће шансе да дођу до већег броја посланика, ријешили се великог притиска коалиционих партнера и уједно опозиције у Републици Српској.

Лидер НДП-а тврди и да неки људи из криминалног миљеа имају задатак да исповоцирају сукобе с неким представницима Савеза за промјене и неким новинарима.

Позвао је разумне људе у МУП-у Републике Српске те у окружним и Специјалном тужилаштву да не упадају у прогоне по диктату Милорада Додика.

"Не треба нам Милошевићева Србија с мртвим Славком Ћурувијом и Ибарском магистралом у вријеме када се обрачунао с неистомишљеницама", рекао је Чавић.

Казао је и да ће се опозиција бранити правним средствима.

Хапшење Vol. 1

У септембру 2012. године Чавић је тврдио да располаже информацијама да актуелна власт у Републици Српској намјерава да изврши двадесетак хапшења неистомишљеника и политичких противника.

“Имам информацију да на челу цијеле операције стоји човек који се зове Милош Чубриловић, звани Чубри, човјек који води паралелну структуру у МУП РС. Он је одређене медије и своје пријатеље обавијестио да ће до октобра бити двадесетак хапшења”, утврдио је тада Чавић.

Додао је и да “није искључено да се режим у наредном периоду обрачуна с многима, који нису њихови истомишљеници или да дисциплинује своје политичке противнике и коалиционе партнере”.

У новембру 2011. године, Чавић је изјавио да има сазнања да је МУП Републике Српске добио наређење од предсједника РС да чини све што може да га дискредитује.

Чавић је тада нагласио да што више критика упућује владајућој структури, све више је изложен депласираним информацијама и разним врстама притисака.0 КОМЕНТАРА

 1. Hahaahaaaa , nije on takav.
  Nemojte mi na predšjednjaka. Eno ga pod teškom terapijom pa natjerao moga bigera da izadje iz njegovog pampersa …
  Sinoć ona zloća Olja postupa s njim na državnom servisu kao da je sa Sicilije, i još povika:
  Gromadisimus je go!

  A, on jadnik nema kud, niko da mu otvori vrata, niti ga ko da ga primi, kao da je gubav božemesačuvaj, pa hoda jadničak od tv do tv.
  Kao zmaj od Šipova.

  A, ono Oljetina , onako…. Niti stida , niti poštovanja prema predsjednjaku. Kao da je ona s njim paprike prodavala.

  Bigeru moj, znam da ti je ljepše u njegovom pampersu, ali kad ga savladaju lijekovi Lazini, ušunjaj se ti opet tamo.

 2. Čava, ne sikiraj mi predšjednjaka. On da hapsi? On da priziva haos?
  On da se boji sipe?
  Taman posla, dok si se ti vukao i izležavao po rovovima, on je preživljavao stresove kako li će proći sa tolikim šleperom preko granica?
  Nego,

  KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?
  I KOME JE VUKELIĆ SMETAO?

  oDGOVOR JE TAČAN!
  Svi u glas, kao da ste Uroš iz Potjere.
  I biger moj zna, ali otišao je u svoj pampersbrlog.