Чавић: Нисмо за насилно рушење власти, али јесмо за мирне демонстрације

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је да ће власт у Републици Српској бити смијењена демократским путем на изборима, а не на улици насилним рушилачким методама. Он је новинарима у Бањалуци рекао да опозиција, у складу са Законом о јавном окупљању, треба да организује мирне демонстрације. "То ћу заговарати и будите сигурни да ћу бити један […]

субота, 8 марта, 2014 / 13:13

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је да ће власт у Републици Српској бити смијењена демократским путем на изборима, а не на улици насилним рушилачким методама.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да опозиција, у складу са Законом о јавном окупљању, треба да организује мирне демонстрације.

"То ћу заговарати и будите сигурни да ћу бити један од првих на челу демонстрација, заједно са осталим представницима других странака, уколико се оне усагласе, као што је Милорад Додик то радио 2004. године", рекао је Чавић.

Подстакнут иницијативом предсједника Народне скупштине Републике Српске Игора Радојичића да се објави ратни стаж народних посланика, Чавић је најавио да ће као посланик затражити да се објави ратни стаж предсједника Републике Српске Милорада Додика, члана Предсједништва БиХ из Српске Небојше Радмановића и министра финансија и трезора БиХ Николе Шпирића.

Чавић је рекао да ће упутити и питање ко је од изабраних високих функционера у Републици Српској, у Народној скупштини Српске и у парламенту БиХ, цијели рат провео у Београду или ван Српске.

Он је критиковао предсједника Српске Додика да се "ставио у улогу портпарола Зорана Новаковића", који је, како тврди, био припадник Збора народне гарде Хрватске.

Чавић је позвао Додика да одговори на питања ко је власник руске компаније "Њефтегазинкор", која је купила Рафинерију нафте Брод, као и зашто се продаје Рудник жељезне руде "Љубија" Приједор.0 КОМЕНТАРА

 1. Cavicu da imas imalo morala ne bi se javljao!!
  Pun mi je kufer tih navodnih prvoboraca je se pravi borci ne grabe za vlast.
  Optuzbe jedne te iste ponavljas iz dana u dan ali ne nudis dokaze pa to lici na seosko posijelo!
  Najava da ces pozvati na proteste nije nista novo jer ti si gurnuo nesrecnog Vukotica da paradira po Banjaluci.
  Vlast se dobija na izborima Cavicu !!!B-)

 2. Čavić i Bosić su za razliku od dezertera, ratnog profitera i lažova dokurca bili cijelo vrijeme rata u vojsci republike Srpske! Čak mislim da je Mladen Bosić jednom ranjavan.Ali pošto je on skroman i pošten čovjek on se ne eksponira sa tom pričom…
  Dokurcu je mjesto prebivališta i porodica do 1999 godine,do pred bombardovanje SRJ, bila u Beogradu! Dan pred NATO bombardovanje je preselio porodicu u lopovske laktaše!
  Ovo je još jedan u nizu hiljada argumenata koja govori o kakvoj se gnjidi radi!

 3. Како је и са чијим капиталом настала бијељинска БН ТВ Владе Тришића, која је већ скоро двије године највећа медијска „узданица“ америчке амбасаде у БиХ и „мегафон“ западњачких штићеника, политикантских „тројанских коња“ Конрада Аденауера у Републици Српској, Босића, Иванића, Чавића, и њихових „реформисаних“ проЕУ-ропских странака СДС, ПДП, НДП.


  http://www.youtube.com/watch?v=UwCWqeoXpqQ

  RTV BN gradjen parama srpske sirotinje:

  Milorad Trkulja iz Australije objašnjava kako je 150 000 dolara od srpske dijaspore u Australiji namijenjene srpskoj sirotinji i borcima završilo u džepu Vlade Trišića, vlasnika RTV BN iz Bijeljine.
  Snimak je iz 1999. godine.

  Предлажем „бескомпромисни борци“ против свакојаке корупшције и криминала, моралне „вертикале“ и „праведници“ Злободан Васковић, Вукотић, Маргетиш, Дроњак, БУКА, као и она Трифуновићева „бена“ Вукановић под хитно позову на протесте и демонстрације испред сједишта БН-92 „далековиднице“ Јозефа Тришића и Патрика Муна, те да се одржи постројавање свих Вукотићевих „ветерана“, демобилисаних бораца, незапослених радника и сиротиње како би се затражило објашњење гдје је завршио новац намијењен српским борцима и сиротињи.

  Дакле, поменута „телевизија“ БН – боље речено бијељинска „новинарска“ КЛОАКА – је погазивши све стандарде новинарске етике, дотакла дно и постала срамота за свако иоле објективније, непристрасно новинарство.
  Узгред, Бијељина као град, још увијек нема изграђен канализациони систем, нити инфраструктуру за одвод отпадних вода, па практично читав град „плива“ на фекалијама. И умјесто да се, као локална тв-станица, Тришић и дружина позабави понајприје рјешавањем проблема локалне заједнице у Бијељини/Семберији, и коначно „притисне“ локалну власт, (а то је – гле чуда! – баш Мићо Мићић и Босићев СДС), због њихове корумпираности, криминала и неспособности да (у 21. вијеку) ријеше проблем канализационе инфраструктуре, Тришић се, баш као мали семберски Гебелс (на миг и уз „благослов“ америчког амбасадора и западних покровитеља) дао у најцрње и најпримитивније гебелсовско спиновање и анти-Додик пропаганду, све „бистрећи“ високу, регионалну, „свеЦку“ политику, па су тако, сликовито речено, пропагандна говна и фекалије његових назови „новинара“ и „анал-итичара“ затрпала и саму Тришићеву, тј. СДС-ову „далековидницу“. Не каже се забадава БНТВ, стоји за „Босићева неОвисна телевизија“.
  Ова Тришићева и Мунова ГРОТЕСКА-КЛОАКА од „телевизије“ која, по програмској шеми и уређивачкој политици личи на медијског МУТАНТА за идиотизацију и кретенизацију широких народних маса, насталог противприродним блудом, тј. укрштањем Диџеј Крмка, Стоје, Пинкове „Гранд Параде“, „Јужног ветра“, Дроњка, Отпора, Злобе Васковића, Бранкице Станковић, Кемала Маловчића, Јелене Карлеуше, „Курсаџија“, Карамеле, „Фарме“, „Курира“ и Матићеве „круговалне постаје“ Б-92.
  Тришићева и Мунова БН-92 ТВ се већ годину и по дана (отприлике, откако је Тришића и сједиште његове ТВ у Бијељини посјетио амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун) налази у НЕПРЕКИДНОЈ, острашћеној, заслијепљеној ПРЕДИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ у корист СДС и опозиције (ПДП, НДП), Босића, Иванића, Чавића.

  Како изгледа када АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР и Тришина бијељинска крканска „далковидница“ (познатија под називом „The БН Voice of Trisha & America“) ПОСТАВЉАЈУ „НОВЕ СТАНДАРДЕ“:

  http://www.rtvbn.com/news/patrik-mun-posjetio-danas-bn-tv/

  „AMERIČKI AMBASADOR PATRIK MUN U POSJETI BN TV“

  Amabasador Sjedinjenih američkih država Patrik Mun posjetio je danas BN TV i razgovarao sa rukovodstvom naše televizije.

  ”Veoma mi je drago što sam danas u posjeti BN televiziji. Ovo je prvi put da jedan američki ambasador posjećuje vašu kuću, tako da na neki način postavljamo nove standarde. 🙁 ‘AJDEEE! 😉

  BN televizija ima veoma dobru reputaciju širom Bosne i Hercegovine :(има, има, међу кретенима, мутантима, моронима испраних мозгова, са IQ-ом мањим од броја ципеле коју носе!:), tako da sam izuzetno zadovoljan onim što sam imao priliku danas da vidim, tokom posjete vašem mediju”, rekao je ambasador Mun.
  ——

  У ствари, не може се тврдити да је БН ТВ СДС-ова телевизија. То је сада „мегафон“ Западног америчког Рајха. То што тренутно, већ скоро двије године спинују и раде за СДС, ПДП, НДП је само знак да су чланови поменутог „тријумвирата“ за сада амерички „пулени“ за рушење „мрског“ руског „међеда“ Милорада Додика.
  Нешто слично се у Србији догодило са таблоидном клоаком „Курир“, када су послије посјете тадашњ америчке амбасадорке Мери Ворлик, постали главни окупациони „билтен“, и данас су најгласније и најјаче режимско Вучићево пропагандно оружје. Али су им газде Американци.

  А ОСНОВНИ И ПРИМАРНИ ЦИЉ Четвртог англо-америчко-германског НАТО Рајха у БиХ и Српској (као и СДС-овог швапског ментора и консултанта „КОНРАДА АДЕНАУЕРА“) ЈЕ БЕЗУСЛОВНО РУШЕЊЕ „НЕПОПУСТЉИВОГ, НЕКООПЕРАТИВНОГ, НЕФЛЕКСИБИЛНОГ, ПРОРУСКОГ“ Додика, који никако неће да попусти и „ЕУ-ропскох“ пута БиХ ради, мало преда неку српаку надлежност, да мало пренесе неко овлашћење Српске у Сарај’во, да мало „координира“ јевропски пут, како би нам Беј-Ха постала „функциЈонална“. А нешто слутим, Босић, Иванић, Чавић, све сами безалтернативни „јевропејци“ Конрада Аденауера (нешто као Виталиј Кличко и „компанија“ у Украјини), чекају к’о запете Конрадове „пушкице“.

  Тришо, баш ти је „дичан“ развојни пут БН ТВ – од безочног лоповлука (када си тућим, поклоњеним парама, аустралијским доларима, намијењеним српским борцима и сиротињи, основао своју приватну телевизију), до садашњег издајства и служења српским непријатељима.

  Ти си, Тришо, и твоја (и Мунова) „далековидна БН-92 постаја“ свјетионик „поштења“, заштитник српских бораца, „ветерана“, незапослених, сиротиње, борац противу „криминала“ и „корупције“.

  Заиста овога нема ни код Монтија Пајтона. 😛

 4. Vidjaj im vrovackih glavurdi! Pa jos glat osisanih na keca, da se bolje vide..
  Kakva je razlika rat provesti u Beogradu i u skupstinskoj klupi ratne skupstine RS ili u Malom logoru u Banjaluci a?
  Jedino ta sto si mogao na putu do Pala da pogines a nabijajuci hemoroide za stolom evidencije vojne policije u Malom logoru, da fasujes tvrdu stolicu..
  Cavicu gnjido sa pasije guzice, koliko smo potonuli kao narod govori i to da se jos ziv i zdrav setas iznad zamlje, a priznao si nas kao @[email protected] na najvisem nivou /Kao Predsjednik RS!
  Posto Bog postoji, siguran sam da ti se potomstvo nece nauzivati one vile na Cokorima!

 5. Могу да оправдам настојања бивших власти да се врате на политичку сцену обзиром на тешку економску ситуацију, могу такође да вјерујем како сад мисле да неће више правити грешке, да знају како ће сад владати.

  Наравно да подржавам протесте бораца, просвјете, здравства и осталих струковних синдиката и свих Удружења грађана, ако се десе у наредном периоду.

  Наравно да ти протести треба да буду мирни и културни, они морају имати јасне поруке и циљ који ће довести до квалитетних промјена у Српској кроз изборе, односно да први пут у својој историји Српска гласа за програм, за владу и честите људе који ће ако треба животом гарантовати провођење програма.

  Могу да разумијем лидере опозиционих партија који хоће да буду на челу протеста,ево Чавић каже да су протестовали против њих садашње власти, нема проблема господо, разумијем вас, циљ оправдава средство.

  Оно што хоћу да кажем је да немаш право Чавићу стати на чело обесправљених,немате то право господо лидери опозиције без обзира колико ја цијенио квалитет сваког од вас, или колико ја разумио добре намјере ваше политичке организације.

  Водим авангардну политичку партију која има шта рећи народу, часни су то људи који никад нису били у власти, а знају направити новац, организовати посао и друштво, уредити га да буде здраво, солидарно и хумано, значи за радикалне промјене свакако.

  Такво друштво је могуће, такав је наш историјски код, такав је одувијек био менталитет српског народа до овог злог времена коме су кумовали наши вјековни непријатељи, битанге у нашим политичким партијама и лихвари свих вјера.

  Ако господо хоћете да водите протесте онда ћемо се морати и ми часни умијешати, питаћемо вас онда на тим митинзима пред народом шта сте ви урадили прије ових власти за опште добро.

  Немојте сумњати у то, нисам и нисмо хтјели злоупотребити борце и Ветеране, људе који су прије годину дана подржали наш програм који значи рјешавање њихових проблема и часну државу.

  Нисмо се умијешали зато што је то њихова борба, зато што мислимо да политичари нису заслужили да стану на њихово чело, што партије не треба да користе ту ситуацију без обзира што неке нису довеле борце у стање да изађу на улице.

  Требала ми је реклама,требала је реклама нашој партији, знате добро да сам могао искористити протесте,знате ме господо лидери опозиције како причам, шта и колико могу?

  Наравно као одговоран човјек нисам хтио на један лихварски начин доћи до рекламе мада сам сигуран да би многи то искористили.

  Ипак треба бити према народу коректан, ми смо партија, без обзира што ништа нисмо криви, није наше, а поготово ваше да користимо муке бораца, омладине и незапослених за личну промоцију и борбу својих партија за фотеље, за то постоје избори.

  Још једна ствар, сваки дан сте у медијима сатима,Еколошке партије нигдје нема,позиција, опозиција, појединци и страни плаћеници кроз квази Удружења имају своје медије, нормалних и неутралних нигдје нема, зна се и зашто?

  Замислите онда због те блокаде колико нам је требао медијски простор, како је Лазаревић могао искористити споразум о сарадњи са Ветеранима кроз протесте, данас не би силазио са новинских ступаца и разних телевизијских наступа, зар није тако?

  Знате ви господо из опозиције добро да је тако, зато вас и молим, или опомињем, да оставите народ на миру, да се оканете организовања протеста без обзира колико сте у праву по питању тешког стања у друштву.

  Ако ипак кренете тим путем, дајем вам ријеч да ћемо и ми у протесте,да ћу и вас као и власт питати шта сте са нас урадили?

  Да ћу тражити тада од народа, од Вукотића и бораца, од евентуалних Дроњака и осталих коловођа на протестима,да траже да одете сви у пакету што ће се и десити.

  Добиће тада господо мирни пленум српског народа, са ултиматумом да се забрани право бирања на изборима сваког ко је био било шта у власти, од општина до републике,после рата и у рату, добићете тада господо лустрацију каквом је Хавел спасио Чешку.

  Поздрав Никола Лазаревић

 6. Као и увијек кад Никола напише коментар ућуте браниоци, што сад не напишете да треба да вас поведе у протесте Чавић, Босић, Иванић, Крсмановић или било који лидер тзв.опозиције.

  Јасно као дан је да је Еколошка партија и Лазаревић једина права опозиција са оправданим правом критике и једних и других.
  Успут свака част за храброст, треба имати муда па ово написати што је написао Ниџо, не због наших, знате о коме мислим, неко овдје хоће промјене да смијени лоше са истим, али себи ближим.

 7. Čitajući komentar gospodina Lazarevića mogu se složiti sa većinom iznesenog.Nisam član ni jedne stranke ili partije i stvar posmatram iz neutralnog ugla.Nemože se nikome zabraniti pravo biranja ili pravo da bude biran,bez obzira da li je učestvovao u vlasti ili ne.Meni nastup ovakvog tipa liči na jednu davno izrečenu misao da propagiranje nečega a ne oglašavanje isto je kao da namigujete djevojci u mraku.Vi znate šta radite,ali vas djevojka ne vidi.Tako prolaze i ovakvi istupi na ovom portalu.To je dostupno malom broju ljudi i ovako izbore nećete dobiti.Mora se biti mnogo energičniji,uporniji i boriti se za parče svog medijskog prostora.Znam da je teško,ali ko hoće da učestvuje u vlasti mora se za istu i boriti.Treba pošteno priznati da je običnom biraču mnogo prihvatljivije kada mu se obećavaju i kule i gradovi,nego uporna borba i odricanje da bih smo stali na svoje noge.Zato i jesmo tu gde jesmo.Nikad jadniji i u težoj situaciji.Moj savjet,kanite se plenuma od toga nema nikakve koristi.Bar u našim uslovima u RS.

 8. травничанин,

  знам ја како треба,хвала на поштеном савјету, није проблем у томе,ствар је до коректности коју ја имам из куће,у политику сам ушао да докажем да се може бавити тим послом и остати човјек, значи не волим говорити против других, не волим политиканство и популизам, то нас је коштало рата и биједе.

  Имам ту и неких предности,једини нисам никад био у политици од свих предсједника партија,имам резултате у раду и животу, сигурно се не бојим интелектуално, па ако треба и физички борити(не би било први пут) за идеју која значи здрав и нормалан живот и мирну Српску.

  Нисам искористио споразум са Вукотићем, имао сам право и заслуге да станем уз борце, нисам то урадио, то би као плитичари сигурно урадиле вође осталих опозиционих партија да имају тај кредибилитет?

  Кад је тако, а јесте, онда то неће урадити нико из других партија због личног интереса, интереса партије, а многи и због интереса њихових ментора.

  Нема нико тапију на народ и на Српску, о томе сам неки дан писао овдје,нема нико право причати о природним ресурсима, концесијама, приватизацији, пољопривреди и туризму, о здравој животној средини.

  Увелико причају поново о томе, штите воде и шуме као да никад нису били на власти, као да нису давали концесије, као да се није крала шума милијардама вриједна, причају као да су чланови Еколошке партије која је основана да заштити преостало народно благо, од ових који су га до сада штитили.

  Зато без увреде молим, није господо свакоме кроз село пјевати, стајати на челу бораца, или народа, много таквих људи (промашених инвестиција које су нас коштале) имате у својим партијама,они су доказ живи доказ моје тврдње, зато полако са протестима вашим у име бораца и опљчканог народа, молим.

 9. The Spin Doctor,није ми јасно како је неко еволуирао од *дашка вјетра на Балкану* до руског играча?!

  Симо П. Ороз,шта Ви мислите о овим тврдњама, корисника The Spin Doctor, да је актуелна власт проруска?

 10. elep81, 09.03.2014. 18:37:53

  “Симо П. Ороз,шта Ви мислите о овим тврдњама, корисника The Spin Doctor, да је актуелна власт проруска?“

  Додикова власт јесте проруска, а то ја, као стари русофил, могу само да поздравим.

 11. ribar,
  Što se mene tiče ja Vama i Vašoj Ekološkoj partiji želim svako dobro.Znam da su vam namjere poštene,ali nekada to nije dovoljno da se pobijedi na izborima.Zato treba uzeti sve okolnosti u obzir.Naš narod voli da ima vođu.Kroz njegovu istoriju to je mnogo puta dokazano.Na izborima mnogi glasaju srcem,a ne glavom.Zato se borite za srce ovog naroda.Tačno je da nije svačije kroz selo pjevati,ali i tuđe ruke svraba ne češu kaže naš narod.

Оставите одговор