Чавић: Не смију се потписати, а мене оптужују за издају

Aуторима чланака о наоводном Плану за рушење власти у Српској, објављеним на порталу туристичког града Андрићграда, писмом се обратио лидер НДП-а и бивши предсједник Републике Српске, Драган Чавић. У дијелу текста којег сте објавили не наводећи извор, без приказивања наводно аутентичног текста „неких странаца“ нагласили сте као „веома битну препоруку да Драган Чавић као провјерен […]

недеља, 13 децембра, 2015 / 21:16

Aуторима чланака о наоводном Плану за рушење власти у Српској, објављеним на порталу туристичког града Андрићграда, писмом се обратио лидер НДП-а и бивши предсједник Републике Српске, Драган Чавић.

У дијелу текста којег сте објавили не наводећи извор, без приказивања наводно аутентичног текста „неких странаца“ нагласили сте као „веома битну препоруку да Драган Чавић као провјерен и добар сарадник у пројектима „странаца“ буде наметнут као вођа посланика опозиције“ чиме сте објавили најгнуснију лаж смишљено и тенденциозно са јасном намјером да код ваших читалаца изазовете утисак мржње и гађења због „наводне провјерене Чавићеве сарадње са неким страним центрима моћи на западу“ у рушењу власти у Републици Српској.

Будући да је ваше гнусне конструкције и неистине пренијело и више режимских медија а посебно РТРС у најгледанијем термину ваша одговорност за пласирану неистину и клевету је примарна и немјерљива.

На овај начин тешко сте оклеветали не само мене него и све чланове моје породице и изложили све нас могућем линчу и презиру од стране острашћених појединаца и група чиме сте свјесно угрозили моју личну и породичну безбједност.Не само да сте тешко увриједили мене , учесника отаџбинског рата од првог дана,већ и моју супругу која је самном дијелила сву ратну несрећу у Бањалуци цијелог рата, као и мог јединог брата такође учесника рата од првог дана,мог болесног оца и моју мртву мајку који су нас двојицу чекали са зебњом док смо били на ратиштима,увредили сте моју дјецу која носе моје презиме, увредили сте моје малољетне унуке који носе моје презиме, и ставили сте свој „погани печат такозваног издајника“ цијелој породици Чавић.

Огорчен вашим клеветама могу вам само рећи да сте мени и мојој породици нанијели огромну штету и довели у опасност све чланове моје породице да буду нападнути и повријеђени од стране острашћених, огорчених и индоктринисаних појединаца и група, што указује на сву вашу безочност и неограничену спремност да у заштити режима проспете и крв недужних па и малољетних који носе моје презиме , само да би сачували режим.

Вашим писањем свима нама Чавићима ставили сте мету на прса и поручили „ПУЦАЈТЕ У ИЗДАЈНИКЕ!“ не знајући колико је нас Чавића учествовало у отаџбинском рату и колико је наших најближих сродника пострадало у стварању Републике Српске пуцњима МУСЛИМАНСКИХ И УСТАШКИХ БОЈОВНИКА.

Мени сте окачили „срамно звоно тзв. издајника и страног плаћеника“, а само прије пар седмица ја сам као први Србин у послијератној политичкој историји предложио у Народној скупштини Републике Српске „Декларацију о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог свјетског рата“ чији су аутори угледни академици и професори Коста Чавошки, Смиља Аврамов и Василије Крестић, што је прихваћено и изгласано по први пут у неком парламенту након пуних 70 година побједе над фашизмом.

Тражим да одмах објавите ову моју реакцију на вашу морбидну и гнусну конструкцију. Будући да сам приморан да се браним од ваших клевета покренућу све доступне механизме правне заштите од ваших клевета, а свако угрожавање моје личне и породичне безбједности оправдано ћу сматрати резултатом овог вашег срамног писања неистина.

Такође тражим да ме обавјестите ко су у вашој редакцији одговорни и надлежни уредник и аутор овог срамног текста који су га публиковали а нису имали храбрости да се потпишу и сносе пуну кривичну и материјалну одговорност за објављено , како бих могао да , у складу са одредбама закона , покренем поступак тужби по више основа прекршајне и кривичне одговорности против одговорних лица у вашој редакцији.

(фотографије: мурали у Андрићграду)0 КОМЕНТАРА

 1. Чавић је јак, није случајно да њега највише нападају.
  Да је остао у СДС кад је смијењен, сигурно би га вратили на чеко партије већ после изгубљених избора 2010 године.
  Овако, остаде сумња зашто се уопште активира, зашто му је требало да се понижава, да му други помажу основати неку нову партију?
  Бити предсједник државе и после се борити да будеш посланик, за мене је то понижење народа коме је тај човјек био предсједник.
  Такви људи треба да остану народни људи, да пишу,да буду савјест, да оснивају фондације и кад је тешко због неслоге као сад, да својим обраћањем замоле све политичаре да пазе шта раде?

 2. Ex, ne može se zločin nad Bošnjacima u Bijeljini pravdati zločinom nad Srbima u Sijekovcu kao što se ne ože taj zločin pravdati zločinima nad Hrvatima u Vukovaru.
  Kada kažeš „Da nije došao Arkan…“ ti zločinca poslanog od miloševićevog SDB predstavljaš kao spasioca Srba i predstavljaš šutanje leševapo bijeljinskim ulicama kao čin spasavanja Srba.

  Sve odgovorne za zločine u Sijekovcu od izvršilaca do naredbodavaca i onih koji su ispirali mozgove kroz medije pripremajući zločine treba imenovati, osuditi i o njima govoriti.

  Ali ako ti nisi obavio to za Sijekovac ne znači da neko ne treba uraditi za Bijeljinu. Ako misliš da neki zločin nije rasvijetljen i imenovani izvršioci – izvoli, učini to sam.

  Ovdje je riječ o tome da je čovjek koji je pred Arkanov dolazak pisao spiskove „muslimanskih ekstremista“ i po Arkanovom dolasku svi ti ljudi su odvedeni u logore i pobijeni, a da niko nije pružio otpor, to vrijeme bio urednik SiM novina, a danas je Dodikov savjetnik i kreator cijele harange o izdajnicima.
  Taj čovjek ima krvave prste, on dobro zna snagu svojih riječi, iskusio je kako mrak pojede one čije ime on napiše.

  Zato Čavić ovako reaguje.

 3. Ало Бошљо…мало смири страсти.

  Дакле, Сијековац се десио прије почетка рата, као и пре сукоба у БиХ уопште.

  Није се радило ни о каквој освети за „злочине“ у Вуковару, већ о обичној потреби усташа и балија да рат пренесу у БиХ. Посавина дуго мучи муку са усташлуком и њиховим цвећем.

 4. Uvijek su govorili da je najveća mana Hrvata što se ničega ne stide a kad vidim izjave bosanskih muslimana zapitam se po čemu su njihove mane manje od mana Hrvata. Ne stidi se reći ništa, a najgore od svega što malo malo pa uvrijede neku porodicu žrtava.
  Ja bih samo volio da čujem od ovog komentatora češnjaka kakav bi odgovor dao na pitanje da li ga je sramota što niko, baš niko, nije kažnjen za zločine nad Srbima u BiH. Odgovor je tako prost.
  Nikad u životu mi ne bi palo na pamet da krivicu prebacim na neki narod ali krivica pojedinaca je očigledna. Gotovo cijela muslimanska elita se vadi na presude u Hagu. Mislim da nema suda na svijetu sa više afera i dokaza da se tamo ne radi ni po pravdi ni po pravu nego po zapadnom naređenju da se kolektivna krivica preseli u srpsko dvorište i eto dobre polasne osnove za nove i nove apelacije ka tzv. ustavnom sudu BiH. Tragično. Ishod će takav biti da smo se mi sami ubijali u ovom ratu. Šta drugo će biti zaključak?!? Ako Naser orić nije zaslužio, što po komandnoj odgovornsti što po ličnim zločinima minimalno 20 godina robije onda ne znam ko je, mislim na muslimanske komandante prije svega.

 5. Zaista mi nije bila namjera da nešto skrećem sa teme iako eto ispade da sam to imao namjeru ali me boli svaka pomen na ratni zločin i ne priznavanje muslimana da su pojedinci iz njihovih redova jednostavno krivi i da moraju da odgovaraju kad-tad. Jednostavno ovdje je neko pokrenuo temu i samo sam se nadovezao i ne znam kom se ti Alahu moliš ali sigurno mu nije milo.

 6. brate bre,
  gdje sam to napisao da ja ne priznajem da su Bošnjaci činili zločine nad Srbima i da ne podržavam bilo koji domaći i međunarodni sud da to istražuje?
  Eto Orića, Kubure, Mahmuljina, Delića… svaki dokaz i presuda protiv njih su za mene neupitni i nikada riječ zločini neću staviti pod navodnike.

  Ovdje je u pitanju repriza medijskog proizvođenja izdajnika u režiji čovjeka koji je prije dvije decenije na isti način obilježavao bijeljinske muslimane kao što danas istražuje izdajnike u vlastitom narodu.

 7. @ češnjak, 14.12.2015. 09:46:23

  Šuplja ti je priča. Čista utopija. Stvari se ni u idealnim modelima ne postavljaju na takav način. Ne govorim ja o procesuiranju zločina. Govorim o prostoj činjenici – ako opet dođu vremena u kojima neko nekog mora zaj.ebat, ubit, zaklat… ja ću se potruditi da ne budem zaj.eban, ubijen i zaklan. I svako ko tvrdi drugačije – ništa je drugo do licemjer.

  Prvo su zaje.bani, ubijeni i zaklani Srbi. U Brodu. To ja prva akcija – sve ostalo je reakcija. Osveta.

 8. Jebi ga ex, to je ta nacionalistička matrica koja mora proizvoditi neprijatelje da bi se samoopravdala.

  Nacionalistička logika se hrani strahom i proizvodi ga da bi opravdala svoje postojanje.
  Zločini se brane prevencijom ili reakcijom.
  Svako ubijanje započinje pripremom o genetskoj inferiornosti, o zločinačkoj prirodi, o nedostatku morala kod drugih…

  Problem tek nastane kada se ta matrica replicira zarad prostog očuvanja vlasti.
  O tome ti govorim – o tome da je ovaj tekst djelo čovjeka koji je istovrsno pisao kada je pripreman zločin u Bijeljini, ako si i pristao na tu logiku sada si skuhan da ponovo prihvatiš da se treba obračunati sa izdajnicima u vlastitom narodu.

  Ne boj se mene, vladari ti u ulici, među familiijom u bračnom krevetu podgrijavaju paranoju da svako ko za Čavića ima dobru riječ je spreman da zajebe, izda, ubije.

  Paranoja da li te vlastita žena čeka da zaspiš pa da te ubije na braniku srpstva jer su je kupili zapadni centri moći iz tuzlanskog hotela, da ona iskaznica nije od zumba kluba već to trebaš odnijeti u centralu da Špirić izvrši ekspertizu, da se Mektić osunetio, da te samo Dodik može sačuvati i Kusturičine zidine visoko podignute da se samo oblaci vide.

  Sretno.

 9. Kad će ta narandžasta revolucija…i, gdje je Karganović i Istorijski projekat (krađe budžetskog novca) Srebrenica i Istorijski projekat (krađe budžetskog novca) rušenja RS?

  Jedini koji ruše RS su gorenavedeni i njima slični mešetari koji mogućnost rušenja iznova i iznova održavaju u diplomatskom diskursu.

  Kad predsjednik držve govori o mogućnosti rušenja onoga čime predsjedava, to je, kada se sa diplomatskog jezika prevede na svakodnevni, ništa drugo nego znak da je isti taj predsjednnik i te kako raspoložen za tu priču – da će dati sve samo da bi se izvukao zatvora.

  Čovjek trguje, a vi se zamajavate glupostima.

  Predsjednik iznova budi svoje pse kako bi u igru uveo posljednju mogućnost trgovine – sve za slobodu i zelene novčanice.

 10. Џаба ја опомињем да тешке ријечи изазивају тешке ријечи.

  Није ни Додиковим ћаћи лако слушати како му сина само што нису утамничили.

  Није давно било када је СДС, којој је Чавић био високи функционер, још гнусније лажи о издаји пласирала на рачун Милорада Додика.

  Издајник-волонтер и страни плаћеник Симо Ороз моли да се спусте тензије и моли Чаву да не драматизује превише.

  Операција ‘Нови Град’ није успјела, следећа се планира на прољеће.

  У здрављу и без узрујавања.

  Чешњак, шта ти велич који је минстар лагао, Лукач или Мехтић, гледе писменог обавјештења?

 11. „Операција ‘Нови Град’ није успјела, следећа се планира на прољеће.“
  ———————

  Са’ће се све то лијепо и детаљно разрадити, проанализирати на славама, уз сарме, крметину, пиву, подригивања, понеку и повраћку…,

  Можда нека оглодана коска допадне и неком борцу, РВ Инвалиду…,и тако до судњега дана…,

 12. Који ово чича воза Мерлинку на паксицу свог олдтајмер бицикла? Тако ја замишљам једног коментатора на Фронталу, али не смијем рећи којег, јер смо упристојили комуникацију задњих седмица. Драгуљче ми само каже „шифра Лауфер“.

 13. Који ово чича воза Мерлинку на паксицу свог олдтајмер бицикла? Тако ја замишљам једног коментатора на Фронталу, али не смијем рећи којег, јер смо упристојили комуникацију задњих седмица. Драгуљче ми само каже „шифра Лауфер“.

 14. Иначе, ови Чавићеви већ атакују:

  http://mojkontakt.com/2015/12/pristizu-slike-nlo-a-iznad-banjaluke-viden-i-iznad-kontak-radija-foto/

  То је још прије 30 година опјевала Машинка Лукић:

  Apolo 9

  Spavam, jadna, u drveni krevet
  a moj Mile u Apolo devet
  momci nam se veru na Veneru
  devojke im kiselicu beru

  Ref. 2x
  Suve sljive i planete
  a na Zemlji place dete
  trazi hleba i salate
  gladno dete, brate

  Kazi, Mile, vasionski brate
  na Mesecu ima li salate
  il’ salate, il prsute stare
  il’ su tamo sve gole pustare

  Ref. 2x
  Napredno sam i ja dete
  zelim s’ tobom na planete
  na Zemlji nas djavo vreba
  sve zbog dzaboleba

  Ko li nasu zemlju spijunira
  iz letecih necijih tanjira
  da l’ su oni od Apola veci
  il’ su mozda neki ljudi treci

  Ref. 2x
  Navalila buka, jeka
  dvadesetog naseg veka
  iz ove se nase koze
  nikuda ne moze

 15. @ češnjak, 14.12.2015. 14:16:01

  Čega se ti sve ovde nisi nalupao?! Ukazao sam ti na prostu činjenicu – ne postoji paralelela između Čavića i muslimana Bijeljine. Niti je muslimane Bijeljine ubila riječ Pere Simića niti će Čaviću faliti dlaka sa glave. Pokušavaš političku borbu u Srpskoj predstaviti 100 puta gorom nego što ona jeste. Ljudi se prosto bore za parče svog političarskog hljeba i rade to poprilično korektno.

  To što ti maštaš u unutarsrpskom sukobu, samo je pusti sanak. Bez ikakvog osnova. Prvi iole ozbiljniji atak na Srbe i Srpsku iz Sarajeva – političku elitu Srpske ujedinjuje pod isti barjak.

 16. aleks, 15.12.2015. 11:06:54
  Tako je.Manja je razlika između Srba i Hrvata nego između recimo normandije i korzike da ne spominjemo ga se Baske može fizički razlikovati od ostatka Španije ali nije ni kod njih sve bilo bajno imali su i oni stogodišnje ratove inkviziciju koja je bila krvavija od ove naše današnje (mene ovo što radi SNSD podsjeća na inkviziciju zasad samo u pokušaju) samo što mi imamo nesreću da živimo u zanimljiva vremena a možda ni to čitav 19 i pola 20 vijeka u istoriji Srba su bili „zanimljiviji “ od današnjeg vremena

 17. mica trofrtaljka, 15.12.2015. 11:20:43 [157793]

  ne znam nakon koliko ratova će se prestati pozivati na „ali nije ni kod njih sve bilo bajno imali su i oni stogodišnje ratove inkviziciju“. koliko ratova treba pa da se kaže: stani, ovo odudara od svjetskog prosjeka.. još 5, još 10? ili da se krenemo porediti sa Bliskim istokom i dr.dok su oni imali ratove i inkviziciju šta smo „mi“ imali?

  vjerovatno su se i oni tako nekad vadili na „znate, kada su Sloveni došli na Balkan pobili su stotine hiljada domicilnih a baš su do tada fino živjeli“..
  kada su nacisti dolazili na vlast njemački intelektualci su javno diskutovali i rekli „pa od 19.og vijeka se zna da nema čistih nacija o čemu vi pričate“.. nacisti su na to odgovorili „nas to ne zanima“.. to je bio, za sada, zadnji rad u Evropi.

 18. Чешњак, шта ти велич који је минстар лагао, Лукач или Мехтић, гледе писменог обавјештења?
  ——————————————————————-

  Simo, meni je najvažnije da SIPA neometano nastavlja svoj posao.

  AKCIJA SIPA: Bivši policijski komandir Milan Bogdanović uhapšen zbog ratnog zločina u Srebrenici

 19. Čega se ti sve ovde nisi nalupao?!
  ——————————————————————-

  Svejedno, ja rekao šta sam pomislio. Paralela postoji u obrasci i u autoru. O tome i govorim da se ne bi vatra besmisleno rasplamsavala. Bilo gdje u BiH da provali nasilje svi smo najebali.
  U političkoj borbi se časte titulama kriminalaca, varalica, papaka…

  Termin izdajnik je poziv na odstranjivanje, onaj ko plasira tu priču dobro zna koje posljedice su izvjesne.

  Samo kažem da je odgovornost na onome ko zarad vlastitih interesa i fotelja stvara atmosferu straha.

 20. “Dodik se nije udostojio da odgovori na pitanja, što znači da se boji istine. On je nekoliko mjeseci poslije ubistva Vukelića izjavio da niko od članova i simpatizera SNSD-a nije u tome učestvovao. Pitao sam ga kako to zna, na osnovu koje istrage- kaže K.

  Nakon što je došlo do promjene u vlasti na nivou BiH i SIPA-e, ističe da očekuje da će taj slučaj preuzeti državne nadležne istitucije, Tužilaštvo BiH i SIPA, te da će biti riješen.

  -Ne očekujem da će ovaj slučaj biti riješen dok u RS-u vlada SNSD i njegovi političkisateliti“