Чавић једногласно изабран за предсједника своје странке

На Првом конгресу Демократске партије (ДП), који је одржан данас у Бањој Луци, делегати су једногласно изабрали Драгана Чавића за лидера странке.

недеља, 6 децембра, 2009 / 21:00

Осим предсједника ДП-а, изабрана су и 83 члана Главног одбора, те усвојен статут, програм странке и политичка декларација којом ће бити дефинисана политика партије у наредној години.

По завршетку конгреса одржана је и прва конститутивна сједница Главног одбора ДП-а, на којој је изабран Извршни одбор, који броји 12 чланова, а за генералног секретара странке изабран Војислав Глигић.

Члан Извршног одбора за питања парламента БиХ је Момчило Новаковић, а чланови Извршног одбора за организациона и политичка питања су Владо Топић из Бање Луке, Гојко Савановић из Градишке, Радислав Богићевић из Брчког и Ђорђе Милићевић из Шамца.

Предсједник ДП-а Драган Чавић изјавио је да је данас завршено конституисање главних органа странке и да се на ову партију у будућности треба рачунати као на, како је рекао, релевантног учесника у свим политичким догађајима.

"ДП је апсолутно против било какве расправе о уставу у вријеме када је мање од годину дана до избора. Јасно смо се изјаснили да смо против политике актуелне власти у РС и ФБиХ, а сви који данас стављају на дневни ред питање промјене устава помажу да се одржи овакво тешко политичко стање у БиХ", оцијенио је Чавић.

Напоменувши да је данашњи Конгрес резултат десетомјесечног рада ДП-а, Чавић је оцијенио да би до следећих локалних избора за три године, ова странка сигурно требало да има инфраструктуру равну осталим релевантним политичким актерима у РС и БиХ.

"Ми једноставно желимо да будемо што заступљенији у парлементарном животу РС и БиХ", рекао је Чавић додавши да је рано говорити о прогнозама за изборе, јер ће то, како је рекао, вријеме најбоље показати.

Чавић је рекао да ДП тренутно има око 16 000 чланова у 50 општина у РС и четири у Федерацији БиХ, те да су амбиције странке да до прољећа наредне године општински одбори буду формирани у свих 62 општине РС и, осим кантона један и десет у Федерацији БиХ, уђе и у Сарајевски и Херцеговачко-неретвански кантон.Оставите одговор