Чавез се сели у шатор, канцеларију уступа страдалницима у поплавама

Венецуелански председник Уго Чавез ријешио је да своју канцеларију препусти онима који су остали без крова над главом због поплава, а да свој кабинет пресели у бедуински шатор, поклон либијског предсједника Моамара Гадафија. Шатор ће бити намјештен у башти Чавезове резиденције Мирафлорес, у којој је већ смјештено 25 породица чији су домови оштећени у поплавама. […]

субота, децембар 11, 2010 / 11:04

Венецуелански председник Уго Чавез ријешио је да своју канцеларију препусти онима који су остали без крова над главом због поплава, а да свој кабинет пресели у бедуински шатор, поклон либијског предсједника Моамара Гадафија.

Шатор ће бити намјештен у башти Чавезове резиденције Мирафлорес, у којој је већ смјештено 25 породица чији су домови оштећени у поплавама.

Незапамћене поплаве погодиле су Венецуелу које су однеле 30 живота до сада и због чега је више од 100.000 људи широм те земље остало без крова над главом.

Најпогођенија су била сиромашна предграђа Каракаса на падинама околних брда гдје су клизишта сравнила са земљом многе од трошних кућа, карактеристичних за таква предграђа.

Приликом посјете једном прихватилишту у коме су смјештени становници тих предграђа, Чавез је одмах наредио да се у башти његове резиденције намјести шатор где ће преселити своју канцеларију, да би у његовом радном простору у резиденцији могло да се убаци још кревета за оне чији су домови срушени, пренио је данас Би-Би-Си (ББЦ).

Чавез лично надгледа операције помоћи поплављеним подручјима, а обећао је и програм масовне изградње станова на чијем челу ће бити досадашњи министар културе Франсиско Сесто који је добио нову функцију министра за обнову.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *