Чавез: Опет ћу на изборе следеће године!

Предсједник Венецуеле Уго Чавез кандидоваће се на нови шестогодишњи мандат на изборима идуће године упркос недавној операцији којом му је отклоњен канцерогени тумор, пише данашње издање листа "Корео дел Ориноко". Послије обављене вијести да је 56-годишњи социјалистички лидер током протеклог мјесеца оперисан у Хавани ради уклањања тумора величине бејзбол лоптице у Хавани појавила су се […]

понедељак, 25 јула, 2011 / 20:13

Предсједник Венецуеле Уго Чавез кандидоваће се на нови шестогодишњи мандат на изборима идуће године упркос недавној операцији којом му је отклоњен канцерогени тумор, пише данашње издање листа "Корео дел Ориноко".

Послије обављене вијести да је 56-годишњи социјалистички лидер током протеклог мјесеца оперисан у Хавани ради уклањања тумора величине бејзбол лоптице у Хавани појавила су се питања о његовом здрављу и спремности да настави да влада Венецуелом.

"Имам медицинске, научне, људске, политичке и разлоге љубави да останем на челу владе и да се кандидујем снажније него икада. На личном нивоу, могу вам рећи да никада нисам размишљао да се пензионишем од предсједништва", рекао Чавез.

Чавез се током викенда вратио у Венецуели са Кубе, гдје је био на хемотерапији.

Према његовим ријечима, током медицинских испитивања нису пронађене никакве малигне ћелије и да је сада много бољег здравља него када је отишао.

Предсједник Венецуеле нагласио је да су му на Куби провјеравали "орган по орган, како би утврдили да ли има метастаза и да ништа није пронађено."

Аналитичари наводе да су прошлогодишњи парламентарни извори показали да је Венецуела подијељена по половини "на Чавезове присталице и противнике".

Предсједнички избори у Венецуели заказани су за децембар 2012. године.