Царинском преваром оштећен буџет за 52 200КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ открили су царинску превару приликом увоза робе широке потрошње из Турске у БиХ, а основано се сумња да је буџет БиХ оштећен за око 52.200 КМ. Један значајан увозник робе широке потрошње у БиХ приказао је, приликом увозног царињења у току 2009. и 2010. године, фактуре различитих добављача из […]

уторак, 28 јуна, 2011 / 12:27

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ открили су царинску превару приликом увоза робе широке потрошње из Турске у БиХ, а основано се сумња да је буџет БиХ оштећен за око 52.200 КМ.

Један значајан увозник робе широке потрошње у БиХ приказао је, приликом увозног царињења у току 2009. и 2010. године, фактуре различитих добављача из Турске на којима су исказане знатно умањене фактурне вриједности робе, саопштено је из УИО БиХ.

Након истражних радњи и сарадње са турском царином која је провјерила фактура које је УИО послала на провјеру, откривено је да је приликом увоза 11 пошиљки робе широке потрошње у БиХ, вриједност на фактурама била умањена за око 314.000 КМ.

УИО ће од тог увозника извршити накнадну наплату законом предвиђених увозних дажбина, а ускоро ће бити сачињен и извјештај Тужилаштву БиХ о постојању основа сумње да је почињено кривично дјело.Оставите одговор