Чајничка кладионица: Ухапшени због сумње да су изнуђивали новац преко друштвених мрежа

Полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске реализовали су оперативну акцију кодног назива „Вектор“ у циљу расвјетљавања низа превара грађана на друштвеним мрежама, а које се односе на резултате наводно намјештених спортских такмичења.

петак, 24 јула, 2020 / 08:31

У оквиру ове акције по Наредби Основног суда у Фочи извршен је претрес на четири локације на подручју општине Чајниче, а слободе су лишена два лица – А.К. и М.Т из Чајнича.

Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели више комада различитих мобилних телефона, два рачунара, више комада преносних меморија, новац у износу око 6.000 КМ, уплатнице, исплатнице и евиденције које се могу довести у везу са предметним кривичним дијелима.

Након извршене криминалистичке обраде, уз сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Требиње лица лишена слободе су пуштена на слободу, док ће Тужилаштву бити поднесен извјештај против њих о извршеним кривичним дјелима  „Изнуда“ из члана 232, „Превара“ из члана 230 и „Прање новца“ из члана 263. Кривичног законика Републике Српске.

Материјална штета која је причињена горе поменутим кривичним дјела је више десетина хиљада конвертибилних марака, а оштећена лица су из Лакташа, Челинца, Бања Луке, Хрватске, Словеније, Аустрије и других европских земаља.Оставите одговор