Чајетина – бастион српства

Никада не смемо да заборавимо жртве НАТО бомбардовања 1999. године, нити ћемо дозволити да Србија икада постане чланица непријатељске војне алијансе!

среда, 8 априла, 2020 / 18:01

Њени циљеви нису били само војни објекти већ и невин српски народ, укључујући и наше троје суграђана који су на данашњи дан, тачно пре 21 годину, били жртве те бруталне агресије – изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије и председник општине Чајетина, приликом обиласка места страдања цивила на Торнику, на Златибору.

Тог кобног 8. априла 1999. године у брвнари Ски-центра "Торник" погинули су недужни цивили Неђо Урошевић из Чајетине, Радоје Марјановић из Рибнице и Миленко Савић из Јабланице, и зато сваке године на овај дан желимо да им одамо посебну почаст – рекао је Стаматовић

Додаје да је овај трагичан догађај, још један разлог да се присетимо какав су злочин починиле велике земље, а било их је укупно 19, над једном малом Србијом, које су све, уз изузетак Грчке и Шпаније, после окупације Косова и Метохије, признале самопроглашену независност једине НАТО државе у Европи.