Чађо: У ФБиХ постоје терористи који су симпатични

Напад терористе Мевлида Јашаревића на америчку амбасаду у Сарајеву имаће озбиљне безбједносне реперкусије не само унутар БиХ, већ и региону, али и шире, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо. "Ово је озбиљно упозорење да у борби против тероризма нешто не штима у овој земљи. То је оно примарно што ме занима", рекао […]

уторак, 1 новембра, 2011 / 09:42

Напад терористе Мевлида Јашаревића на америчку амбасаду у Сарајеву имаће озбиљне безбједносне реперкусије не само унутар БиХ, већ и региону, али и шире, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо.

"Ово је озбиљно упозорење да у борби против тероризма нешто не штима у овој земљи. То је оно примарно што ме занима", рекао је Чађо за београдске "Вечерње новости".

Чађо је навео да је у Федерацији БиХ погрешно схватање да постоје терористи који су симпатични и за које имају одређено разумијевање и они који то нису. Тада имамо стваран проблем, каже Чађо и упозорава да је тај проблем у овој земљи одавно присутан.

"Ако игноришете чињеницу да је МУП РС одговоран за безбједност на половини земље и правите представу о себи као фактору који је кључан у том смислу, као што то упорно покушава Министарство безбједности БиХ и ако друге институције игноришу МУП РС, као што то ради Обавјештајно-безбједносна агенција, онда разумијете да је то резултат једне смишљене политике", сматра Чађо.

Чађо је навео да је реформа полиције за Републику Српску давно готова ствар и сада је фокус на изградњу полиције Српске као савремене и професионалне безбједносне структуре која мора, а и може, да одговори свим врстама изазова.Оставите одговор