Чађо смијенио начелника ЦЈБ Источно Сарајево

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо донио је одлуку да замијени начелника ЦЈБ Српско Сарајево Зорана Реновицу. Чађо је на ту дужност именовао Раденка Васиљевића, саопштио је данас новинарима на Палама директор Полиције Републике Српске Гојко Васић. "Због одређених поблема који су се у посљедње вријеме дешавали на подручју Источног Сарајева и незадовољства брзином […]

уторак, 3 априла, 2012 / 16:26

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо донио је одлуку да замијени начелника ЦЈБ Српско Сарајево Зорана Реновицу.

Чађо је на ту дужност именовао Раденка Васиљевића, саопштио је данас новинарима на Палама директор Полиције Републике Српске Гојко Васић.

"Због одређених поблема који су се у посљедње вријеме дешавали на подручју Источног Сарајева и незадовољства брзином и ефикасношћу реакције и истраге у унутрашњим и кривичним предметима министар је донио ову одлуку", рекао је Васић.

На питање да ли је ова одлука изазвана тиме што је полиција претукла малољетника, Васић је рекао да је јавност упозната да је био инцидент и да у МУП-у нису задовољни брзином којом се водила та истрага, због чега се тражи брза и ефикасна реакција и да грађани у потпуности вјерују полицији.

"Уједно позивам полицију да строго води рачуна о употреби средстава принуде или о кориштењу овлаштења и да само у оквиру закона смије да се креће. Све друго што излази из закона и није благовремено правдано, сматрамо да је велики гријех и према грађанима и према полицији као институцији", истакао је Васић.

Он је нагласио да Реновица није суспендован, већ је "помјерен" са мјеста начелника Центра.

Васић је напоменуо да је циљ ове одлуке да се убрза унутрашњи поступак и ако буде кривичних елемената онда и кривични поступак.

Раденко Васиљевић је до данас обављао функцију замјеника начелника ЦЈБ Српско Сарајево.

На путу Пале – Јахорина у мјесту Тријанга протекле седмице полиција је претукла малољетника М.Ћ. (17).

Отац малољетника Предраг Ћирић рекао је да полиција његовом сину није дозволила, мада је имао мобилни телефон, да се јави родитељима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *