Чађо донио побједу опозицији

Разлика од 500 гласова, колико на основу пребројаних резултата са 24 бирачка мјеста има Драган Бабић, не може бити надокнађена. Будући да су сви финансијски ресурси на страни позиције, односно немјерљивo диспропорционална средства су утрошена на промоцију од стране Владе, све је дјеловало да ће се поновити резултат са прошлих локалних избора. Међутим, оно што […]

недеља, 24 јануара, 2010 / 01:33

Разлика од 500 гласова, колико на основу пребројаних резултата са 24 бирачка мјеста има Драган Бабић, не може бити надокнађена.

Будући да су сви финансијски ресурси на страни позиције, односно немјерљивo диспропорционална средства су утрошена на промоцију од стране Владе, све је дјеловало да ће се поновити резултат са прошлих локалних избора. Међутим, оно што се највише издвајало у овој причи, јесте катастрофалан потез Станислава Чађе.

Кума донијела – кума однијела

Како је наш сарадник, Огњен Савић, већ раније нагласио: „СНСД такође није понудио ништа сем бујице лажних обећања и лажних поклона у посљедњој предизборној недељи. Хеликоптер с милостима и поклонима је више пута слетио у Билећу у задњих 15 дана него у претходних 15 година. Лажни поклон министра Чађе ватрогасцима је већ разоткривен, а за остеле ће требати још неко вријеме.

Уколико се уопште будемо бавили овом темом, пошто је Чађино узимање развалног алата из Требиња и представљање истог као поклон ватрогасцима у Билећи, нешто због чега би у развијеним демократијама аутоматски били изгубљени избори. Код нас се о ангажману позиције са републичког нивоа у локалним изборима шути, или се оваквим подвалама придаје симболичан значај.“

Локални избори – локални значај?

Изгледа да је у Билећи ипак одјекнуо овај перформанс, изведен само за медије. Сигурно да је овај потез министра Чађе, нешто што је најозбиљнији аутогол у новијој политичкој историји РС. Нажалост, веома је могуће да ће због овога позиција, или неки људи у позицији, покушати да криве рудименте слободних медија. То што данас такви потези више не могу пролазити непримјећено, нису криви модерни и слободни медији, већ политичари који су остали дубоко у тоталитарној прошлости.

Локални избори имају локални значај, и Билећу ћемо, нажалост, сви брзо заборавити. Оно што је у сваком случају незанемарљиво, јесте да су ови избори третирани као експеримент за опште од обе стране у сукобу, и да ће, као такви, дати вјетра у једра опозицији.

У сваком случају, дошло је до извјесног динамизма на политичкој сцени, што ће свим актерима политичког живота дати мотива да раде боље и претичу конкуренцију. А то је, признаћете, на општу добробит, уколико се не буду натјецали у лажима, подвалама и крађи.Оставите одговор