Чађо честита славу припадницима МУП

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо честитао је припадницима МУП-а РС славу Светог архангела Михаила и изразио наду да ће полиција Српске постизати још боље резултате.

понедељак, новембар 21, 2011 / 09:48

„Желим да упутим честитку свим припадницима Министарства унутрашњих послова РС, њиховим породицама и свима онима који са симпатијом, а таквих је јако пуно, гледају на Министарство унутрашњих послова“, рекао је Чађо и изразио лично задовољство што је већ шести пут дио те прославе.

Чађо је изразио наду да ће МУП РС и његови припадници још много година обиљежавати ову свечаност у оквиру полиције РС, пуним њеним капацитетима, још бољим резултатима и много развијенијом институцијом.

Свечаност у Требињу

У Требињу ће данас бити одржана централна свечаност поводом обиљежавања Светог Архангела Михаила, крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, којој ће присуствовати предсједник Владе РС Александар Џомбић, министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић и министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо.

У Саборном храму ће у 13. 00 часова бити служен парастос страдалим припадницима МУП РС, којем ће, између осталих присуствовати и Џомбић.

У 13.30 часова Џомбић, Дачић, Чађо, директор Полиције Гојко Васић, директор полиције Србије Милорад Вељовић и остали званичници РС положиће вијенце на спомен-плочу страдалим припадницима МУП РС у просторијам Центра јавне безбједности Требиње.

Потом ће у 14.00 часова бити приређен пријем за званице у ресторану Хотела „Платани“, а изјаве за новинаре планиране су у 14. 15 часова испред хотела.

Дачић, који од јуче борави у Требињу, данас ће се у Скупштини општине Требиње обратити грађанима, након чега ће обићи Регионални центар за рехабилитацију.

Први министар унутрашњих послова Републике Српске проглашен је 1. априла 1992. године у тадашњем Српском Сарајеву. На ту функцију изабран је Мићо Станишић.

Мисија МУП-а Републике Српске јесте да Српска буде сигурно, безбједно и боље мјесто за живот и рад за све њене грађане, са условима који омогућавају развој и просперитет у свим областима живота и рада.

Полиција Републике Српске је извршна институција, оперативни и истражни орган МУП-а. Основана је 4. априла 1992. године.

У саставу МУП-а Српске дјелује Специјална бригада полиције, која је настала 1992. године. Одликована је Орденом Немањића, највећим одликовањем Републике Српске за војне заслуг



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *