Букинг дао 28 милиона евра бонуса директорима, након што су узели 100 милиона државне помоћи током пандемије

Отпуштање више хиљада људи током пандемије, четири милијарде евра зајма и 100 милиона евра државне помоћи нису спријечили холандску туристичку агенцију Букинг.ком да промијени компанијска правила о накнадама како би тројици директора исплатили 28 милиона евра бонуса.

уторак, 8 јуна, 2021 / 13:38

Према наводима компаније то су учинили да директори не би напустили фирму, чиме се поставља питање да ли су за опстанак важнији директори или запослени?

У нормалним околностима, већи дио зараде виших руководилаца чине дугорочни бонуси на акције, који су везани за финансијске перформансе. Будући да су током пандемије добит и продаја нагло опали, руководиоци практично не би добили никакву новчану накнаду, што би их могло навести да напусте компанију. Стога је одбор, након консултација са главним акционарима, одлучио да прилагоди критеријуме бонуса у складу с тим.

Тако је око 5,8 милиона евра у акцијама и готовини добио извршни директор. Потпредсједник је добио 2,8 милиона евра, док је финансијски директор добио 20 милиона евра бонуса, углавном у акцијама, показали су документи до којих је дошао холандски лист НРЦ.

У међувремену, запослени у сједишту компаније у Амстердаму добијали су у просјеку 80 одсто максималног бонуса током прошле године, што обично буде око 15 одсто годишње зараде. Поред тога, фиксне плате менаџера смањене су за 20 одсто.

Прошла година била је проблематична за Букинг. Међутим, за разлику од конкурената као што су Аирбнб и Експедија, који унапријед наплаћују своје услуге, корисници Букинга плаћају када стигну до хотела. То значи да Букинг није морао да трпи исти одлив готовине као његови ривали, када су потрошачи почели да захтијевају повраћај новца. Упркос томе и упркос зајму од 4 милијарде евра који је требало да ублажи проблеме настале пандемијом, матични Букинг Холдингс саопштио је тада планове за отпуштање четвртине радне снаге. Компанија је у том тренутку имала око 17.000 запослених широм свијета.

Према Букингу, неопходно је задржати таленат и снажно вођство да би се компанија извукла из кризе. Истом приликом, компанија је додала и да активно ради на томе да остану пожељно мјесто за рад. Ипак, поставља се питање колико талента и снажног вођства постоји у том директорском тиму, када се толики капитал улаже у њих у тренутку кризе? Упркос изјавама, на питање да ли су важнији директори или хиљаде чланова тима који раде у компанији, изгледа да је Букинг дао јасан одговор.