Бугари организовали демонстрације због скупог горива

Више хиљада возача протестовало је данас у свим већим градовима Бугарске због високих цијена горива, јавио је дописник Срне из Софије. Током протеста аутомобили су се кретали у колонама улицама брзином 10 до 15 километара на час, а возачи, који захтијевају смањење акцизе са 20 на 12 процената, сипали су гориво на пумпама за један […]

недеља, 13 марта, 2011 / 20:00

Више хиљада возача протестовало је данас у свим већим градовима Бугарске због високих цијена горива, јавио је дописник Срне из Софије.

Током протеста аутомобили су се кретали у колонама улицама брзином 10 до 15 километара на час, а возачи, који захтијевају смањење акцизе са 20 на 12 процената, сипали су гориво на пумпама за један лев или око 0,50 евра тражећи од продаваца враћање кусура и добијање фискалног рачуна.

На стаклима аутомобила биле су залијепљене плакате са натписом "протест", са бензинским пиштољем упереним ка глави возача, а већина возача трубила је сиренама и махала бугарском заставом.

Протест је организован путем друштвене мреже "Фејсбук" с циљем да држава и пословни људи предузму мјере на смањењу цијене горива.

Током посљедњег мјесеца цијена нафте и бензина повећана је драстично због високе цијене сирове нафте на свјетском тржишту.Оставите одговор