Буџетски медији бибере СДС: Радовић партнер партнера Мушана Топаловића Цаце

Према истом извору, Ровчанин је Радовићев партнер у фирми "Труст инвест" Сарајево, који је са Цацом био на потјерници полиције када је Сарајево умивало и скривало њихове злочине над Србима. Мушан Топаловић Цацо био је командант 10. брдске бригаде Првог корпуса тзв. Армије БиХ, а на терет му се ставља да је наредио злочине над […]

уторак, 25 маја, 2021 / 20:39

Према истом извору, Ровчанин је Радовићев партнер у фирми "Труст инвест" Сарајево, који је са Цацом био на потјерници полиције када је Сарајево умивало и скривало њихове злочине над Србима.

Мушан Топаловић Цацо био је командант 10. брдске бригаде Првог корпуса тзв. Армије БиХ, а на терет му се ставља да је наредио злочине над Србима на Казанима, јами на планини Требевић. Убијен је 1993. дан након хапшења у покушају бјекства.

Радовић и Ровчанин импозантно здање граде на мјесту срушеног објекта из аустроугарског периода, преко пута Народног позоришта у Сарајеву.

У грађевини од шест спратова, површине изнад шест хиљада квадратних метара, квадрат стамбеног простора износи шест хиљада марака, а подземне гараже продају се по 50 хиљада.

Лидер СНСД-а Милорад Додик указао је на проблем те градње са командантом "Зелених беретки".

"Мени је више проблем што се гради са командантом Зелених беретки, а онда дође овдје у Српску и покушава да продаје неку српску причу. Кад изгубите карактер у било ком послу, страда посао, страдају вриједности", рекао је Додик.

Занимљиво је и да је политички успон Милана Радовића почео након што је у новембру 2018. смијењен с дужности директора Нове банке.

До тада је вјешто, под кринком менаџерског уговора, скривао своју плату која је досезала и до 80.000 марака, наводи РТРС.

Како се даље истиче, тако "мукотрпно" стеченим капиталом, најприје се позиционирао у ДНС-у, гдје је за неколико мјесеци постао предсједник Главног одбора, а након што је дао солидан допринос цијепању те странке, претходно освојивши посланички мандат у Народној скупштини Радовићу и његовом банкарском капиталу СДС је широм отворио врата.

Додик је јуче рекао Срни да ће Радовић кад-тад морати да објасни како је остварио трансфер куповине банке и како је својим партнерима дао кредите, а они послије купили акције те банке, нагласивши да има људи који су спремни да свједоче да је то био договор.

"Како се то зове другачије него корупција и криминал. Узмеш неколико десетина милиона марака у Републици Српској, па ти онда она не ваља и идеш у Федерацију и заједно са некадашњим командантом Зелених беретки правиш пословне зграде. И ти си успјешан бизнисмен, а овдје у Републици Српској бљујеш и каљаш све. Он се не бави народним пословима, већ неким потпуно другим", истакао је Додик.