Будва:Почиње град театар

Јубиларни, 25. фестивал "Град театар" у Будви почеће данас премијерним извођењем представе "Кањош Мацедоновић", на простору између цркава у Старом граду. Представа је рађена по мотивима приповијетке Стефана Митрова Љубише, а ауторка текста и редитељка је Вида Огњеновић. "Имала сам задовољство да радим представу са одличним глумцима, рад је био напоран, али смо се разумели […]

петак, 8 јула, 2011 / 09:01

Јубиларни, 25. фестивал "Град театар" у Будви почеће данас премијерним извођењем представе "Кањош Мацедоновић", на простору између цркава у Старом граду.

Представа је рађена по мотивима приповијетке Стефана Митрова Љубише, а ауторка текста и редитељка је Вида Огњеновић.

"Имала сам задовољство да радим представу са одличним глумцима, рад је био напоран, али смо се разумели и направили добру представу", рекла је Огњеновићева на конференцији за новинаре.

Она је истакла да није рађен никакав римејк "Кањоша Мацедоновића" од прије 20 година, већ потпуно нова представа.

"Умјесто тог идиличног паштровићког друштвеног пејзажа, хтела сам да направим оштру, врло горку и црну представу – о томе како је мала средина, у суштини, ужасно дволична и опака. То је средина која, услед те своје племенске затворености, преувеличава сопствену важност и значај", објаснила је Огњеновићева.

Драматург Божо Копривица је рекао да је Огњеновићева написала нови, одличан текст "Кањоша Мацедоновића", те да ће та представа обиљежити овогодишњи фестивал.

У представи, која је рађена у продукцији "Града театра" из Будве и Народног позоришта из Београда играју глумци Предраг Ејдус, Бранислав Лечић, Игор Ђорђевић, Стела Ћетковић, Бранко Видојковић, Небојша Кундачина, Синиша Убовић.