Будимирово лобирање за дистрикт Посавину

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир лобирао је током посјете Америци за прекрајање граница у БиХ. Будимир је у разговару са директором Канцеларије за јужну и централну Европу при Стејт дипартменту Џенифер Бруш тражио подршку за примјену модела дистрикта Брчко на Посавину. У саопштењу из кабинета федералног предсједника се наводи да такав дистрикт "не значи укидање" […]

уторак, 27 септембра, 2011 / 10:52

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир лобирао је током посјете Америци за прекрајање граница у БиХ.

Будимир је у разговару са директором Канцеларије за јужну и централну Европу при Стејт дипартменту Џенифер Бруш тражио подршку за примјену модела дистрикта Брчко на Посавину.

У саопштењу из кабинета федералног предсједника се наводи да такав дистрикт "не значи укидање" Републике Српске.

Иако се тврди да формирање дистрикта у Посавини "нема за циљ смањење територије" Републике Српске, у образложењу слиједи да би у дистрикт ушао и дио општина из Федерације, "што би истовјетно, као и РС, смањило њену територију"?

Будимир је увјеравао хрватске исељенике у Америци да су националне странке током досадашње владавине довеле хрватски народ у БиХ у неравноправан положај, те најавио да ће владавина "платформаша" то стање побољшати.

"Коначно постоји квалитетна атмосфера у Федерацији и препознатљива жеља странака на власти за промјеном садашњег стања и побољшање позиције Хрвата у Федерацији", рекао је Будимир хрватској дијаспори.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор