Будимир: Покренуо сам иницијативу да Посавина буде дистрикт

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир покренуо је иницијативу да у оквиру будућих уставних промјена Посавина буде проглашена дистриктом. Будимир је за "Дневни лист" рекао да је иницијативу представио бројним међународним званичницима и ОХР-у. "То је моја иницијатива и ја је максимално форсирам. Све док се у БиХ разговара о административно-територијалном преустроју земље, све су варијанте […]

понедељак, 29 августа, 2011 / 13:01

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир покренуо је иницијативу да у оквиру будућих уставних промјена Посавина буде проглашена дистриктом.

Будимир је за "Дневни лист" рекао да је иницијативу представио бројним међународним званичницима и ОХР-у.

"То је моја иницијатива и ја је максимално форсирам. Све док се у БиХ разговара о административно-територијалном преустроју земље, све су варијанте могуће и све су прилике отворене", каже Будимир.

Он је додао да је у многим контактима с међународним званичницима разговарао о овој теми и да до сада није наишао ни на један став који би то окарактерисао као нешто неразумно и нерационално.

"У два наврата ову иницијативу сам представио високом представнику Валентину Инцку и он је рекао да му се та идеја свиђа", додао је Будимир.

Према његовим ријечима, једини прави резултати у процесу повратка у цијелој БиХ остварени су дистрикту Брчко.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор