Будимир: Одржава се стање ненормалног функционисања институција

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир оцијенио је да се у БиХ одржава стање ненормалног функционисања институција и изразио увјерење да ће политичка криза бити ријешена на демократски начин, а не насилним путем. "Узрок кризе се мора наћи. Вријеме је да сви коначно схватимо да БиХ мора постати нормална модерна земља која треба прихватити демократске узусе […]

недеља, 9 јуна, 2013 / 15:09

Предсједник Федерације БиХ Живко Будимир оцијенио је да се у БиХ одржава стање ненормалног функционисања институција и изразио увјерење да ће политичка криза бити ријешена на демократски начин, а не насилним путем.

"Узрок кризе се мора наћи. Вријеме је да сви коначно схватимо да БиХ мора постати нормална модерна земља која треба прихватити демократске узусе и принципе функционисања и живљења и обезбиједити минимум достојанства грађанима“, навео је он.

Према његовим ријечима, у БиХ одржава стање ненормалног функционисања институција, што када се пренесе на грађане доводи до тога да земаља постаје мјесто ненормалног живљења и да млади одлазе.

"Вјерујем да постоји могућност и надам се да може превазићи криза, али не чекајући да је ријеше политички субјекти. Најздравији дио БиХ је унутар свих народа у земљи и у младима", рекао је Будимир новинарима прије почетка сесије Асоцијације независних интелектуалаца Круга 99 на којој је био уводничар о теми:"Коме је потребна трајна криза у БиХ“.

Будимир сматра да је коначно сазрело вријеме у којем људи у БиХ више неће само трпјети мирно. „Трпјели смо отоманску империју, готово 500 година, вјероватно у генима имамо особину да јако дуго можемо трпјети недаће“, додао је он.