Бројач откуцава, Чубро и Станковић уводе трећу смјену

ГРАДИШКА – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је циљ његове данашње посјете дионици аутопута у изградњи Бања Лука – Градишка да се заједно са сарадницима упозна са динамиком радова на лицу мјеста. Чубриловић је нагласио да су "пробијени" планирани рокови о изградњи ове дионице аутопута, подсјетивши да је један […]

субота, април 2, 2011 / 14:14

ГРАДИШКА – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је циљ његове данашње посјете дионици аутопута у изградњи Бања Лука – Градишка да се заједно са сарадницима упозна са динамиком радова на лицу мјеста.

Чубриловић је нагласио да су "пробијени" планирани рокови о изградњи ове дионице аутопута, подсјетивши да је један од разлог за то и раскид уговора са италијанским извођачем фирмом "Видони", која је на међународном тендеру добила посао извођење радова на дионици од аеродрома у Маховљанима до Тополе, али је иступила из посла након што Влада РС и надлежна банка нису дозволиле повећање цијена.

Министар Чубриловић изразио је увјерење да ће анагажовањем компанија "Интеграл инжењеринг" из Лакташа и хрватског "Конструктора" доћи до бржег наставка радова на овој дионици.

Он је најавио да ће бити расписан тендер за изградњу моста на Сави у Градишци, након чега ће, у договору са хрватском владом, радови бити настављени.

На мосту преко Саве биће изграђен савремени гранични прелаз како би се смањиле гужве и растеретио саобраћај кроз Градишку.

Директор Јавног предузећа "Аутопутеви РС" Душан Топић изразио је задовољство досадашњим радовима на изградњи дионице аутопута Бања Лука – Градишка, али не и са роковима за што, како је нагласио, постоје оправдани разлози.

Директор "Интеграл инжењеринга" Слободан Станковић најавио је да ће радови на дионици аутопута Бања Лука – Градишка бити убрзани с обзиром да ће се увести и трећа смјена како би ова значајна саобраћајница била завршена у предвиђеном року.

"Заједно са хрватским `Конструктором` радови теку брзо и вјерујем да ће ова дионица ускоро бити завршена", рекао је Станковић.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *