Број мобилних корисника интернета рашће милион дневно

У свијету ће до 2022. године бити 2,6 милијарди нових корисника мобилног широкопојасног интернета, односно преко милион нових корисника дневно, предвиђа се у најновијем извjештају компаније Ериксон.

понедељак, 19 јуна, 2017 / 22:56

У свијету ће до 2022. године бити 2,6 милијарди нових корисника мобилног широкопојасног интернета, односно преко милион нових корисника дневно, предвиђа се у најновијем извjештају компаније Ериксон.

Шведски телекомуникациони гигант прогнозира брзи раст мобилног повезивања и пораст преноса мобилних података на глобалном нивоу за осам пута до 2022. године у односу на тренутни обим преноса, наводи се у саопштењу Ериксона.

Та количина преноса података, како се објашњава, еквивалента је 31 милијарди сати непрекидног ХД видео стриминга, или количини података која би била пренијета када би цјелокупно становништво Шпаније стримовало ХД видео садржај 24 сата дневно током мјесец дана, или када би један претплатник стримовао ХД видео садржаје непрекидно 3,55 милиона година.

У наредних шест година, скоро 2,6 милијарди нових претплатника почеће да користи мобилне широкопојасне мреже, а то је довољно да се стадион за Европско фудбалско првенство (са капацитетом од 50.000 људи) напуни 20 пута сваког дана. Толики број људи је дочекао Нову годину 2017. на Тајмс скверу у Њујорку.

Јунско издање Ериксон Мобилити Рипорт истраживања, указује на највећи годишњи раст мобилних података посматрано од 2013. године, за шта је заслужан велики раст у Индији, и указује на све већу потребу за мобилним интернет саобраћајем.

Доминантна технологија за интернет приступ 2018. године биће ЛТЕ, односно 4Г, која ће због тога бити најбрже растућа мобилна технологија икада, процјењују из Ериксона.

Било је потребно само пет година да ЛТЕ технологија дође до 2,5 милијарди људи, у поређењу са WCDMA/HSPA или 3Г технологијом којој је било потребно осам година.
Само у трећем кварталу ове године очекује се да ће доћи до раста од 250 милиона нових ЛТЕ претплатника.

Укупан мобилни саобраћај је, како се додаје, порастао за 70 одсто у периоду први кварта 2016 – први квартал 2017. године.Оставите одговор