Брнабићка, ко би рекао: Британци су неозбиљни у Савбезу

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић сматра неозбиљним наводе да званични Лондон не жели да се у Савјету безбједности УН разговара о ситуацији на Косову и Метохији.

уторак, 31 јула, 2018 / 12:38

"Сматрам да је то неозбиљно, посебно од земље која излази из ЕУ", рекла је Брнабићева, поводом писања медија да Велика Британија није уврстила Косово и Метохију у листу тема за разговор током њеног предсједавања Савјетом безбједности УН које почиње у августу.

Брнабићева је подсјетила да је у јулу у Лондону одржан Самит земаља такозваног западног Балкана у оквиру Берлинског процеса, пренијели су београдски медији.

"Не могу да разумем да неко с једне стране жели да буде домаћин тог састанка, а са друге стране не жели да уврсти у дневни ред тему Космета. Не може бити и једно и друго, то је политички неозбиљно и неискрено", рекла је Брнабићева.

Претходно је министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио да је став Лондона очекиван и да Велику Британију "очигледно не интересује српски став", те да је то "јасна порука".1 КОМЕНТАР

  1. Не читају наши српски политичари ништа, поготову ови из Србије. “Да није Нијемаца, Енглези би били најгори народ на свијету“, рекао је давне 1943. године наш велики ђенерал, наш Чича. Је ли се нешто битно промијенило од тада до данашњих дана?

Оставите одговор