Брнабићка и поред еврофанатизма: Косово и Метохија је аутономна покрајина у Србији и хајде да причамо

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да не види никакву назнаку постизања компромиса са Приштином, али да мора бити постигнут уколико Србија жели у Европску унију.

петак, 4 јануара, 2019 / 21:01

Она је за телевизију Пинк казала да мисли да су Београд и Приштина све даље од постизања компромиса пријсвега због такси од 100 одсто уведених на робу из Србије, због формирања Војске Косова и најаве брисања граница између Косова и Албаније.

"Ја мислим да се ми од компромиса удаљавамо", казала је Ана Брнабић. Додала је и да замрзнут конфликт са Приштином значи да Србија не може постати чланица ЕУ, истичући да се косовско питање мора ријешити, а да је рјешење у постизању компромиса који ће гарантовати мир, стабилност и бољи живот за Србе на Косову.

Наводећи да је Србија у одличној позицији јер је њен главни преговарач предсједник државе Александар Вучић са којим се веома тешко преговара, она је казала да ће Влада Србије помоћи колико год може.

Истакла је да Срби на Косову морају бити потупно безбједни.

"Ја лично вјерујем да замрзнут конфликт није рјешење и да ми морамо урадити све што можемо да дођемо до рјешења које је компромис и које ће гарантовати мир, безбједност и бољи живот за Србе на Косову и Метохији и опстанак наше цркве", рекла је Ана Бранбић. "Косово и Метохија је аутономна покрајина у Србији и хајде да причамо", поручила је Брнабић.