Бритиш Каунсил не може азбуком, Грејсона Перија не смијете снимати

Наставља се традиција да наше највише културне и просветне институције, као Музеј савремене умјетности Српске, просто не могу написати српским писмом име свога донатора.

понедељак, 4 септембра, 2017 / 16:18

Шта ћемо, морамо. Тога смо се прихватили прије осам година. Фронтал.СРБ наставља да указује на облике чистих културних обољења ума и одсуства икакве непријатности при односу ка традицији народа који те издржава.

Осим нечега што ваљда никад нећемо моћи да зовемо Британски савјет, као што Савјет Европе не зовемо Каунсил ов Јуроп, јер су они побогу непреводиво узвишена институција и културно надмоћна бића, у овом тексту из МСУ РС који слиједи, само се Бритиш каунсил пише онако како је навикао код куће. За ручком.

Имена странаца се, за невјеровати, сва од реда пишу како је Вук. Ст. Караџић заповједио. Изузев њихових титула. Па тако имамо: NJ.E.  Едвард Фергусон, британски амбасадор у БиХ.

То Њ. Е. одаје изворник.

Језик српског народа и његове културне интересе нико не штити, па ову вијест треба више схватити као дио Прилога за културно самоубиство на почетку 21. вијека, него што је очекивати да језик оних који доводе узвишене до мјере њихове нефотографибилности, може бити написан онако како се увијек напише на предизборном плакату свих озбиљних странака у Српској.

Азбука је за шатора и прасића пред изборе?

Важи.

Изоставили смо најаву доласка, а у остатку прочитајте шта све може или не може код чика Перија, а можда му испадне и добра тезга:

Сивисин Перић

Велика нам је част и задовољство позвати вас на конференцију за медије, предавање умјетника и свечано отварање изложбе "Таштина малих разлика" у друштву Грејсона Перија који ће се одржати у четвртак, 7. септембра у Бањалуци.

 Сатница за четвртак, 7. септембра:

10.00   Акредитовање новинара

10.15   Фотографисање / снимање дјела и изложбеног простора, МСУ РС

10.30   Конференција за медије, МСУ РС

На конференцији говоре:

•           Сарита Вујковић, директорица Музеја савремене умјетности Републике Српске

•           Лариса Халиловић, директорица British Councila у БиХ

•           Џема Холингтон, глобална директорица за изложбе British Councila

11.00   Грејсон Пери  представља изложбу "Таштина малих разлика", МСУ РС (фотографисање / снимање неће бити дозвољено)

18.00   Предавање умјетника: Грејсон Пери "Таштина малих разлика",  Концертна дворана Културног центра Бански двор (фотографисање / снимање неће бити дозвољено)

19.30   Званично фотографисање и снимање умјетника у изложбеном простору, МСУ РС

20.00   Отварање изложбе "Таштина малих разлика", плато испред МСУ РС.

На отварању говоре:

•           Сарита Вујковић, директорица Музеја савремене умјетности Републике Српске

•           NJ.E.  Едвард Фергусон, британски амбасадор у БиХ

•           Игор Радојичић,градоначелник Бањалуке

•           Грејсон Пери , умјетник

 

Умјетник неће давати изјаве за медије. Медији ће бити у прилици да сниме обраћање ујметника на свечаном отварању изложбе.