Британска офанзива: Кад посјета Стјуарта Пича, постаје посјета Пеацха

Већ је навраћао министар одбране, код свог колеге Зукана Хелеза, а сада је навратио бивши начелник генералштаба Велике Британије, да посјети Сенада Машовића.

четвртак, 25 маја, 2023 / 12:20

Они опет причају о приступању БиХ у НАТО, од чега нема ништа што се Српске тиче, уколико се поштује Устав БиХ. А не поштује се, макар по кориштењу језика и писма, јер МО БиХ шаље саопштења искључиво на новоговору из Загреба/Сарајева, али са полуписменим облицима када се неко ко се зове Пич, ставља у падеж (Peacha):

Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генералпуковник Сенад Машовић са сарадницима, 24. маја 2023. године примио је у посјету специјалног изасланика Уједињеног Краљевства за Западни Балкан Сир Стуарт Пеацха.

На састанку је разговарано о тренутној билатералној сарадњи између Оружаних снага БиХ и Уједињеног Краљевства, интеграцијском процесу Босне и Херцеговине у НАТО и ЕУ, те су саговорници имали прилику да размјене мишљења и ставове у погледу на тренутне сигурносне и друге изазове са којима се сусреће данашњи свијет, али и у великој мјери Босна и Херцеговина и њене оружане снаге.