Британија: Интернет дупло спорији него што се рекламира

Офком, британско регулаторно тијело, каже да су стварне брзине интернета у Великој Британији дупло мање од оних које се рекламирају, и под којима се пакети продају. Британци, у просјеку, користе интернет брзине 6,2 мегабита по секунди, што је више него дупло мање од онога што провајдери наводе. При продаји својих пакета, провајдери наводе максималне могуће […]

четвртак, март 3, 2011 / 13:02

Офком, британско регулаторно тијело, каже да су стварне брзине интернета у Великој Британији дупло мање од оних које се рекламирају, и под којима се пакети продају.

Британци, у просјеку, користе интернет брзине 6,2 мегабита по секунди, што је више него дупло мање од онога што провајдери наводе.

При продаји својих пакета, провајдери наводе максималне могуће брзине, које корисници врло ријетко остварују.

"Постоји значајна разлика између рекламираних брзина и стварних које корисници имају у својим домовима. Шансе да неко достигне пуну брзину интернета су јако мале", рекао је за ББЦ Ед Ричардс, извршни директор Офком.

Због тога, ово тијело је поднело захтјев у коме се тражи да се у реклама убудуће наводи просјечна брзина коју корисник може очекивати, како би знао шта и колико плаћа. Већина представника британских провајдера не мисли да би то био добар потез.

До ових података Офком је дошао након тестирања везе у 1700 домаћинстава у Уједињеном Краљевству током новембра и децембра прошле године, које је укључило седам највећих провајдера. Спроведено мјерење показало је да само 14% корисника заправо користи интернет бржи од 12Мбпс, док 58 одсто користи интернет који у просеку не прелази 6Мбпс. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *