08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Британци плаћају савјетнике премијеру, Американци обнављају музеј…

Додик и Шпирић као да уопште нису на црној листи Владе САД, а Жељка није сасвим сигурно. Боље затворити установе које ниси у стању сам да плаћаш, него оваква понижења.

уторак, 17 децембра, 2019 / 19:30

Након британских плаћеника у Влади РС, треба ли већег доказа да немамо суверенитета и достојанства, од тога да саопштење из државне институције, МСУРС, добијамо само на писму наметнутом као једино за вријеме Анте Павелића и НДХ, те у којем Ерик мора бити Ериц, па макар нам баш он дао паре да очувамо културно наслијеђе Републике Српске…

Наравно, по свим могућим протоколним логикама, један амбасадор се наводи послије предсједника републике у којој је гост (?), али то је мање понижење. Шта фали бити на другом мјесту у својој земљи, још за пројекат за који издвајаш дупло више пара?

Саопштење доносимо пресловљено на српско писмо, без других измјена, па тако не додајемо ни тачку иза године, (јер тако је то по енглеском правопису):

Бројне званице: Улаз забрањен

У присуству бројних званица у Музеју савремене умјетности Републике Српске представљен пројекат реконструкције и санације зграде музеја. Пројекат реконструкције представили су др Сарита Вујковић, директорица МСУРС и проф. др Саша Чворо, вођа пројектног тима.

Присутнима су се обратили и Ериц Нелсон, амбасадор САД у БИХ и Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.
Прва фаза пројекта биће реализована током 2020 године и финансираће се из Амбасадорског фонда Сједињених Америчких Држава, намјењеног за очување културног насљеђа (Амбассадорс Фунд фор Цултурал Пресерватион).

Нашу значајну потребу за реконструкцијом и адаптацијом музеја препознала је и Влада Републике Српке која је издвојила средства за другу фазу пројекта из Програма јавних инвестиција Владе Републике Српске.