19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Британци плаћају савјетнике премијеру, Американци обнављају музеј…

Додик и Шпирић као да уопште нису на црној листи Владе САД, а Жељка није сасвим сигурно. Боље затворити установе које ниси у стању сам да плаћаш, него оваква понижења.

уторак, 17 децембра, 2019 / 19:30

Након британских плаћеника у Влади РС, треба ли већег доказа да немамо суверенитета и достојанства, од тога да саопштење из државне институције, МСУРС, добијамо само на писму наметнутом као једино за вријеме Анте Павелића и НДХ, те у којем Ерик мора бити Ериц, па макар нам баш он дао паре да очувамо културно наслијеђе Републике Српске…

Наравно, по свим могућим протоколним логикама, један амбасадор се наводи послије предсједника републике у којој је гост (?), али то је мање понижење. Шта фали бити на другом мјесту у својој земљи, још за пројекат за који издвајаш дупло више пара?

Саопштење доносимо пресловљено на српско писмо, без других измјена, па тако не додајемо ни тачку иза године, (јер тако је то по енглеском правопису):

Бројне званице: Улаз забрањен

У присуству бројних званица у Музеју савремене умјетности Републике Српске представљен пројекат реконструкције и санације зграде музеја. Пројекат реконструкције представили су др Сарита Вујковић, директорица МСУРС и проф. др Саша Чворо, вођа пројектног тима.

Присутнима су се обратили и Ериц Нелсон, амбасадор САД у БИХ и Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.
Прва фаза пројекта биће реализована током 2020 године и финансираће се из Амбасадорског фонда Сједињених Америчких Држава, намјењеног за очување културног насљеђа (Амбассадорс Фунд фор Цултурал Пресерватион).

Нашу значајну потребу за реконструкцијом и адаптацијом музеја препознала је и Влада Републике Српке која је издвојила средства за другу фазу пројекта из Програма јавних инвестиција Владе Републике Српске.Оставите одговор