Брисел поново изводи САД пред СТО због Боинга

Европска унија је саопштила данас да Сједињене Америчке Државе нису прекинуле са праксом нелегалног субвенционисања америчког произвођача авиона „Боинга”, због чега ће се та земља поново наћи пред Свјетском трговинском организацијом (СТО). „Извјештај Европске уније о америчким напорима у погледу поштовања правила СТО о нелегалном субвенционисању ‘Боинга’ показује да САД нису испоштовале своје обавезе”, наведено […]

среда, септембар 26, 2012 / 08:05

Европска унија је саопштила данас да Сједињене Америчке Државе нису прекинуле са праксом нелегалног субвенционисања америчког произвођача авиона „Боинга”, због чега ће се та земља поново наћи пред Свјетском трговинском организацијом (СТО).

„Извјештај Европске уније о америчким напорима у погледу поштовања правила СТО о нелегалном субвенционисању ‘Боинга’ показује да САД нису испоштовале своје обавезе”, наведено је у саопштењу ЕУ, које је пренијела француска новинска агенција АФП.

СТО је у марту пресудила да су милијарде долара субвенција за „Боинг” биле нелегалне, као и да САД морају завршити са том праксом.

Америчке власти су саопштиле у недељу да су током протеклих шест мјесеци сарађивале са владиним органима, као што су свемирска агенција НАСА, Секретаријат за одбрану, како би обезбиједили поштовање одлуке СТО.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *