Бриљантни Партизан на крову Европе

Ватерполисти Партизана освојили су седму титулу првака Европе, прву након 35. година. Сјајном игром у финалу савладан је прескупи Про Реко са 11:7. Партизан није дозволио Италијанима да играју своју игру. Фантастичном игром, прије свега у одбрани, уз одличну реализацију играча више наш шампион је константно увећавао предност. На крају сваке четвртине био је по […]

субота, 4 јуна, 2011 / 23:24

Ватерполисти Партизана освојили су седму титулу првака Европе, прву након 35. година. Сјајном игром у финалу савладан је прескупи Про Реко са 11:7.

Партизан није дозволио Италијанима да играју своју игру. Фантастичном игром, прије свега у одбрани, уз одличну реализацију играча више наш шампион је константно увећавао предност.

На крају сваке четвртине био је по гол више у мрежи Италијана. Тако је било и у последњој четвртини, са два гола на старту последње дионице црно бели су завршили посао. Италијани су до краја меча успјели само да постигну један гол и ублаже пораз.

Ношени громогласним навијањем својих навијача Партизан је извојевао велику побједу. Важили су црно-бели за аутсајдере. Про Реко је имао све, домаћу публику, одличне играче, али наш шампион је био јачи.

Италијани су повели на старту меча и то је све. Партизан је преузео контролу игре повео. До резултата 4:4 играло се гол за гол. Тада црно бели везују три гола и воде са 7:4. До краја треће четвртине Партизан је имао предност од 9:6.

Последњу дионицу решио је Королија са два гола. У финишу сусрета Злоковић је смањио на коначних 11:7.

Стријелци:
Партизан: Королија 3, Алексић 2, Вујасиновић 2, Ћук 2, Пјетловић 2
Про Реко: Мадраш 3, Злоковић 2, Ивовић 1, Бурић 1

Искључења: Партизан 10, Про Реко 7
Петерац: Про Реко 0/1

Тим који је са клупе предводио најбољи ватерполиста свих времена Игор Милановић на путу ка првој титулу након пуних 35 година играо је у саставу: Слободан Соро, Теодорос Хаџитеодору, Никола Рађен, Милош Королија, Милан Алексић, Гојко Пијетловић, Андрија Прлаиновић, Александар Радовић, Душан Мандић, Стефан Митровић, Владимир Вујасиновић, Милош Ћук и Стефан Живојиновић.

Млади тренер Милановић, који предводи Партизан у последње двије сезоне, успио је да у матичном клубу освоји најсјајнији трофеј као шеф стручног штаба пошто му се није посрећило као играчу прије више од 20 година.

Младост из Загреба освојила је треће мјесто пошто је савладала Будву бољим извођењем петераца 14:120 КОМЕНТАРА

Оставите одговор