Брено, не долази у Сарајево!

САРАЈЕВО – Чланови организације младих Социјалдемократске уније (СДУ) Кантона Сарајево изразили су оштар протест због концерта фолк пјевачице Лепе Брене, алијас Фахрете Јахић, који је најављен за 30.мај у Сарајеву. „Сматрамо да Сарајеву нису потребни овакви догађаји, те да Лепа Брена није добродошла у град који је пуне три године трпио најстрашнију опсаду у модерној […]

понедељак, мај 18, 2009 / 19:31

САРАЈЕВО – Чланови организације младих Социјалдемократске уније (СДУ) Кантона Сарајево изразили су оштар протест због концерта фолк пјевачице Лепе Брене, алијас Фахрете Јахић, који је најављен за 30.мај у Сарајеву.

„Сматрамо да Сарајеву нису потребни овакви догађаји, те да Лепа Брена није добродошла у град који је пуне три године трпио најстрашнију опсаду у модерној историји, а да се уништавању Сарајева поменута певачица никада није успротивила", наводи се у саопштењу.

У њему се такође оцјењује да су фотографије, на којима Лепа Брена позира у униформи Војске Републике Српске током рата у БиХ, „кључни аргумент да се не дозволи њен наступ у Сарајеву".

Млади из СДУ су позвали грађане, удружења и власти да на сваки легалан начин спријече концерт Лепе Брене „који би био увреда за све патриоте као и за оне које су дали своје животе за Сарајево и БиХ".

По њиховим речима, грађани би новац, умјесто за плаћање улазница, требало да дају јавним кухињама.

Интернет портали у БиХ последњих дана објављују видео снимке Лепе Брене у униформи Војске Републике Српске снимљене у Брчком 1993.

„Иако је ова позната србијанска пјевачица демантовала написе да је икада била у униформи Војске Републике Српске, видео показује једну сасвим другу слику", стоји на једном од поменутих портала у ФБиХ.

Портал наводи да се на видео снимку „види да никакав страх не постоји у Лепој Брени, иако је ових дана у медијима изјављивала да је тада ради властите сигурности обукла лажну војну униформу коју је носила за потребе снимања спота".

Концерт Лепе Брене, који би требало да буде одржан у Олимпијској дворани Зетра, изазвао је и одушевљење љубитеља фолк музике.

Међутим, контроверзе око гостовања популарне певачице појавиле су се после објављивања ратних фотографија и видео снимака Брене, који су најпре емитовани у Хрватској.

Брена није прва пјевачица из Србије против чијег концерта се водила кампања. Прошле године радио 202 је био против концерта Секе Алексић у дворани Мирза Делибашић, а разлози су били више "урбане природе". Није се могло допустити да "неко ко промовише кваазикултуру наступау мјесту које носи такво име".

 Овим потезом младих социјалдемократа, приказује се како су исти веома нервозне политичке природе пред конгрес СДА, те се труде бити већи католик од папе и већи муслиман од Тихића и Бакира Изетбеговића.

Вјероватно покушавају наступом који би био нешто слично Додиковој реторици, који је на валу угрожености српског народа од тиранских одлука ОХР, прије свега Педија Ешдауна, добио готово плебисцитарну подршку у РС.

Оно што заборављају јесте да муслимански народ није ни близу угрожен као српски, те да толико од странаца контролисано јавно мнење, неће бити у стању да получи побједу на изборима, чак и у случају да их добију. Па чак и да Фахрета Јахић одржи концерт у Зетри.

 Фронтал.РС је у посједу оригиналних фотографија Фахрете Јахић у посјети Трећој Семберској Бригади Војске Републике Српске, на њеним положајима заштите коридора према Србији, Семберији, Бирчу и остатку РС.

Објавићемо је сутра, у жељи да млади социјалдемократи што боље планирају своје будуће политичке одлуке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *