Бренгелман:Јемен и Сирија не треба да се боје, НАТО нема план мјешања у њихове послове

Сјеверноатлантски савез (НАТО) нема планове о мјешању у послове Сирије и Јемена, изјавио је данас на конференцији за новинаре у Москви замjеник генералног секретара Алијансе за политичка питања Дирк Бренгелман. „Са руским партнерима размотрили смо ситуацију у Сирији. На дневном реду НАТО-а нема питања мјешања у послове Сирије”, рекао је Бренгелман, искључујући мјешање и у […]

петак, 9 септембра, 2011 / 20:16

Сјеверноатлантски савез (НАТО) нема планове о мјешању у послове Сирије и Јемена, изјавио је данас на конференцији за новинаре у Москви замjеник генералног секретара Алијансе за политичка питања Дирк Бренгелман.

„Са руским партнерима размотрили смо ситуацију у Сирији. На дневном реду НАТО-а нема питања мјешања у послове Сирије”, рекао је Бренгелман, искључујући мјешање и у Јемену, пренјела је агенција Итар-Тас.

„Јемен нема зашто да се плаши. НАТО нема планова учешћа у Сирији, као ни у Јемену. Не треба да се боје”, рекао је Бренгелман по Интерфаксу.

Та руска агенција наводи да је зјаменик генералног секретара НАТО-а рекао да Алијанса не намјерава да буде у Либији дуже „него што је то потребно” и спремна је да вођење постконфликтног рјешавања препусти УН.