Брегзитовци попују да нам је најбитније да се договоримо и одблокирамо државну заједницу БиХ

Чланови делегације Парламента Велике Британије, која борави у вишедневној посјети БиХ, истакли су данас у Сарајеву да треба уложити додатне напоре како би се у БиХ подигао степен међусобне комуникације и повјерења што је предуслов, не само за отклањање актуелних застоја у раду институција БиХ, него и за сваки напредак друштва.

среда, 29 септембра, 2021 / 12:28

Са британским парламентарцима разговарали су предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић и замјеник предсједавајућег Дома народа Никола Шпирић, који су изразили захвалност Великој Британији за дугогодишњу помоћ, најприје у успостављању мира, а потом и у развоју демократских и реформских процеса у БиХ, саопштено је из парламента БиХ.

У отвореном разговору гости су се интересовали за актуелни тренутак БиХ, њене развојне перспективе, као и улогу коју у процесу привредног и сваког другог развоја има Парламентарна скупштина БиХ.

Наведено је да би позитивни процеси знатно смањили одлазак младих и цијелих породица у стабилније средине и на уређена тржишта.

При томе, акценат је стављен на домаће политичке актере и потребу да прије свега они, уз што мање асистенција пријатеља из међународне заједнице, остваре услове за неопходне помаке напријед, додаје се у саопштењу.

Парламентарци из Велике Британије показали су интересовање и за трендове у области туризма, а указано је и на потребу да трговинска размјена двије пријатељске земље буде знатно већа него што је данас.Оставите одговор