Брчко: Послодавци понудили 260 радних мјеста

Послодавци у Брчком понудили су 260 радних мјеста у оквиру програма рада Завода за запошљавање дистрикта за ову годину, рекао је данас директор Завода Младенко Недић. Недић је навео да је јавни позив послодавцима за запошљавање лица с акцентом на дугорочније запошљавање завршен 10. октобра. Послодавцима је остављена могућност да бирају незапослене свих циљних група […]

петак, 14 децембра, 2012 / 20:44

Послодавци у Брчком понудили су 260 радних мјеста у оквиру програма рада Завода за запошљавање дистрикта за ову годину, рекао је данас директор Завода Младенко Недић.

Недић је навео да је јавни позив послодавцима за запошљавање лица с акцентом на дугорочније запошљавање завршен 10. октобра.

Послодавцима је остављена могућност да бирају незапослене свих циљних група која су на списку Завода, али морају испоштовати одређене услове, који подразумијевају да лице мора да буде на евиденцији Завода најмање три мјесеца.

Према ријечима Недића, послодавац не смије да смањује број радника нити да запошљава на црно, а све остало је препуштено послодавцима, па и да бирају лица са одређеним степеном образовања.

"Поднесено је чак 260 програма послодаваца, чија је укупна вриједност нешто мања од три милиона КМ, и њихова обрада се приводи крају. Очекујем да ћемо ускоро на сједници Управног одбора Завода успјети да пронађемо и додатна средства", изјавио је Недић новинарима.

Уколико то буде могуће, Недић је најавио да ће бити усвојена листа да би до краја године потписали већи дио уговора с незапосленима.