Брчко: Од понедјељка 210 приправника на радним мјестима

У органима јавне управе и институцијама Брчко дистрикта, у понедјељак, 25. новембра, приправнички стаж почеће да одрађује 210 свршених студената од којих је само неколико са вишом, а сви остали са високом стручном спремом. Они су се данас окупили у Омладинском центру и упознали са начинима пријаве за посао, а подршку су им дали Анто […]

понедељак, 18 новембра, 2013 / 15:02

У органима јавне управе и институцијама Брчко дистрикта, у понедјељак, 25. новембра, приправнички стаж почеће да одрађује 210 свршених студената од којих је само неколико са вишом, а сви остали са високом стручном спремом.

Они су се данас окупили у Омладинском центру и упознали са начинима пријаве за посао, а подршку су им дали Анто Домић, градоначелник и Есед Кадрић, замјеник градоначелника Дистрикта.

Према Домићевим ријечима, за овогодишњи ангажман приправника биће издвојено око три милиона марака, а у наредној години ће се настојати, што више, радити на програму трајног запошљавања младих.

„Анализирајући запошљавање приправника, уочили смо да немамо добар крајњи ефекат јер они, након одрађеног приправничког стажа, опет остају без посла. Због тога ћемо, у наредној години, све мање користити програм приправничког стажа, а већ смо почели да израђујемо и мјере за подстицај трајног запошљавања“, изјавио је Домић.

Не кријући задовољство запослењем, приправници су рекли да се надају добром радном ангажману током кога ће стећи корисно искуство. Они су такође изразили наду да ће се, након ове праксе, пронаћи начини да добију и стални посао.0 КОМЕНТАРА

  1. Au što su to opasno obrazovani kadrovi po Brčkanskim i Bijeljinski fakulteitma. Kvalifikovani za sedenje u administraciji, Bračanski i BIjeljinksi pravnici i ekonomisti, školovani da šefu kuvaju kafu i donose bureke za doručak, ekonomistima je veliki uspeh ako doguraju do šaltera nekih od pljačkaških stranih banaka poput Rajfajzena, Bobara, Nove, Razvojne, Komercijalne… da popunjavaju uplatnice.
    Odsedeće godinu dana po tim kancelarijama Distrikta videti kako njihove starije kolege adinistrativci parazitiraju na grbači naroda i poželeti da se i oni natovare na tu grbaču.
    Sve u svemu upropaštene virtuelne generacije naviknute na nerad i kolonijalizam.

Оставите одговор