Брчко – Бомбаш се брани са слободе

Аднан Речица, осумњичен за недозвољено држање оружја и експлозивних материја, браниће се са слободе, одлучио је Апелациони суд Брчко дистрикта, одбацивши жалбу тужиоца којом је затражено да Речици буде одређен једномјесечни притвор. Замјеник главног тужиоца у Брчком Славо Лакић саопштио је 7. јуна да је Основни суд осумњиченом одредио једномјесечни притвор, а из Тужилаштва је […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 18:00

Аднан Речица, осумњичен за недозвољено држање оружја и експлозивних материја, браниће се са слободе, одлучио је Апелациони суд Брчко дистрикта, одбацивши жалбу тужиоца којом је затражено да Речици буде одређен једномјесечни притвор.

Замјеник главног тужиоца у Брчком Славо Лакић саопштио је 7. јуна да је Основни суд осумњиченом одредио једномјесечни притвор, а из Тужилаштва је данас саопштено да је одбијен приједлог о притвору, као и жалба Тужилаштва која је потом уложена Апелационом суду.

Жалба из Тужилаштва услиједила је након што је судија за претходни поступак одбио њихов приједлог да Речици одреди притвор због "основаног страха да ће уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе или трагове важне за кривични поступак", као и због нарочитих околности које указују да би осумњичени могао ометати кривични поступак утицањем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Брчанска полиција ухапсила је 5. јуна у акцији "Панцир" Едину Речицу (45), њеног сина Аднана Речицу (21) и Ервина Јасенчића (23), сви из Брчког, због неовлаштеног држања оружја и експлозивних материја, неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога и кривотворења новца.

У акцији су претресене три локације у Улици Исака Самоковлије у Брчком и у насељу Липовац, а пронађена је велика количина војног оружја, опреме и експлозива велике разорне моћи.Оставите одговор