Брчкало: ПДП је вјеровао у позитиван исход у случају ревизије

Брчкало је нагласио да је добро што је одлука у Хагу тако брзо донесена, јер мисли да ће она смирити тензије које су ескалирале у БиХ, те да је добро што ће она зауставити даље манипулације и поигравање са народом и емоцијама људи.

недеља, 12 марта, 2017 / 18:09

Брчкало је нагласио да је добро што је одлука у Хагу тако брзо донесена, јер мисли да ће она смирити тензије које су ескалирале у БиХ, те да је добро што ће она зауставити даље манипулације и поигравање са народом и емоцијама људи.

 „Вјеровали смо у политику коју воде предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, а то је мудра и одговорна политика која је и донијела овакав резултат“, рекао је Брчкало новинарима у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, ако се погледа са историјског аспекта, може се рећи да је „Исламска декларација“ Алије Изетбеговића уздрмала бившу државу, а да је апелација бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића и ревизија уздрмала дејтонску БиХ, али да је на крају побиједила дејтонска БиХ са два ентитета и три конститутивна народа, јер је она једина могућа у условима у каквим живимо.

„Ми из ПДП-а мислимо да је ово једна врста прекретнице у БиХ, која ће одредити да ли ћемо гледати у будућност и кренути напријед, да ли ћемо рјешавати основне егзистенцијалне проблеме са којима се суочавају грађани Републике Српске и БиХ или ћемо остати `заковани` у прошлости гдје ћемо имати најмање три истине и бавити се овим стварима којима смо се бавили у претходном периоду“, истакао је Брчкало.

Он се осврнуо и на одлуку Савеза за промјене да не напушта институције БиХ, оцијенивши да је то била добра одлука, јер се показало да су Срби овај пут дјеловали институционално, док су Бошњаци дјеловали ванинституционално.

Брчкало је рекао да ће ПДП као и Савез за промјене остати при својим ставовима на нивоу БиХ, који су усвојени прије доношења одлуке Суда у Хагу, те да ће се тражити одговорност бившег агента БиХ Сакиба Софтића и члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Када су у питању измјене закона о Агенцији за осигурање депозита БиХ, Брчкало је истакао да је пасиван однос Агенције за банкарство Републике Српске и пропаст три банке довело Српску у потчињен положај у односу на ММФ, а да он не зна шта су представници ентитеских влада договорили са том финансијском институцијом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *