Брчански СДС: ПДП лажним оптужбама правда своје промашаје

Недавно је ПДП јавно изнијела низ неистина о процесу формирања власти у Брчком. Реторика, аргументација и конструкције су из шездесетих година прошлог вијека, ваљда зато што се могу примјенити и ако нема никаквог основа за тврдње које су изнијели. У истом стилу је предсједник локалног ПДП-а изнио тврдње о пријетњама и притисцима у вријеме конституисања […]

субота, 15 децембра, 2012 / 07:46

Недавно је ПДП јавно изнијела низ неистина о процесу формирања власти у Брчком.

Реторика, аргументација и конструкције су из шездесетих година прошлог вијека, ваљда зато што се могу примјенити и ако нема никаквог основа за тврдње које су изнијели. У истом стилу је предсједник локалног ПДП-а изнио тврдње о пријетњама и притисцима у вријеме конституисања власти.

Од Полиције тражимо да истражи те наводе и предузме мјере против виновника, било оних, који су пријетили, или ако се то не докаже, онда оних који су лажно оптуживали, саопштено је данас из брчанског СДС-а.

Чињенице су следеће: Српски клубови из, сада већ, скупштинске већине, су позивали ПДП да се прикључи, што је њихово руководство резолутно одбило уз образложење да су одлучили да пет српских посланика ПДП-а и листе СП-а (а испоставило се да их нема толико), представља Србе у власти коју ће формирати са СДП-ом и СББ-ом.

Очигледно су властодршци у ПДП-у имали авантуристичке амбиције да заузму челне позиције у власти, па кад то није успјело, неистинама и нападима на друге правдају промашаје пред властитим чланством и бирачима који су им указали повјерење.0 КОМЕНТАРА

  1. До сада је брчански СДС са собом шлепао ове папке из ПДП-а, хвала Богу, опаметили су се. У овој кампањи су ПДП-овци ишли с политиком да им кандидати буду млади људи који ће лобирати код својих вршњака, углавном аполитичних, да ко бива, невезано за политику, гласају за младе људе који ће нас повести у „бољу будућност“. У томе су дјелимично успјели, јер су ПДП-овци у Брчком освојили око 2000 гласова. Кад су већ постали парламентарна странка, хтјели су пошто-по то, да уђу у извршну власт, не марећи за српске интересе у граду, отишли су у коалицију с локалним СДП-ом, чији је лидер, знајући да је већина Срба у граду „избјегличког поријекла“, говорио како се у граду неће ништа питати нико ко није рођени Брчак, спрдао се са судбином Срба који су у Брчко дошли с кесама…..елем, СДП је у Брчком остао у опозицији, а самим тим су педеповски паразити остали без уплива у буџет. Како су у кампањи својим кандидатима обећавали куле и градове, сад, када то нису у могућности да испуне, круне им се кандидати ко кукуруз у чекићару, а они за своје поразе криве неког другог и конструишу шупље приче.