Брчански СДС осуђује покушаје преношења политичке кризе из Сарајева у Брчко

Поводом организовања мирних протеста данас у центру града, саопштењем за јавност оглсили су се из брчанског СДС-а у коме најоштрије осуђују покушаје СДП-а да пренесе политичку кризу из Сарајева у Брчко дистрикт. Српска демократска странка разумије оправдано незадовољство грађана стањем у држави и подржава право свих грађана у БиХ на окупљања и протесте у складу […]

четвртак, јун 13, 2013 / 15:46

Поводом организовања мирних протеста данас у центру града, саопштењем за јавност оглсили су се из брчанског СДС-а у коме најоштрије осуђују покушаје СДП-а да пренесе политичку кризу из Сарајева у Брчко дистрикт.

Српска демократска странка разумије оправдано незадовољство грађана стањем у држави и подржава право свих грађана у БиХ на окупљања и протесте у складу са законским одредбама.

ОО СДС Брчко најоштрије осуђује покушаје СДП-а да пренесе политичку кризу из Сарајева у Брчко Дистрикт, кријући се иза ненајављеног протеста поводом ЈМБ.

На тај начин СДП покушава да скрене пажњу са чињенице да су управо они одговорни за дубоку политичку кризу у функционисању власти ФБиХ па самим тим и БиХ. Проблеми у Брчком су највећим дијелом посљедица СДП-овог дугогодишњег дјеловања на челу брчанске власти, а одговорност покушавају сакрити изазивањем свеопште кризе.

Брчко Дистрикт је у протеклом времену успио да се афирмише као средина у којој су уважени интереси свих грађана и конститутивних народа БиХ. Пошто је у власништво оба ентитета БиХ, он се намеће као природно мјесто за сједиште институција БиХ. Управо тај приједлог покушава да онемогући СДП покушајима организовања протеста који треба да створе слику да је и Дистрикт несигуран за институције БиХ као и Сарајево.

ОО СДС би поздравио долазак институција БиХ у Брчко Дистрикт, јер би то између осталог значило и нова радна мјеста и просперитет ове средине која стагнира због дугогодишње СДП-ове политике на челу Дистрикта. Брчко Дистрикт има боље претпоставке да буде главни град БиХ, него федерално Сарајево. Нажалост, СДП се на све начине труди да унесе политичку и безбједоносну нестабилност и онемогући сваки напредак Дистрикта зарад ситних страначких и личних интереса.0 КОМЕНТАРА

 1. Баш као да смо сви заборавили када се узимало србима 50 КМ за телефонски прикључак у приватне џепове а на шалтерима и састанцима причало да је крив Мирсад Ђапо и да због тога нема телефонских прикључака.
  Ево ја сам кроз жалбе и приговоре идентификовао да је 80% оних који су одговорни за константно кршење ЗЈН БИХ у Брчком уствари Срби.
  (Сњежана,Владо,Благоје,Јованка,Зоран,Јелена,Андреа,Раде,
  Момчило…)
  Нисам баш сигуран да је ико од њих повезан СДП,прије би рекао да су блиски некоме другом.
  Због тих људи дистрикт пати и стагнира јер Срби који су у задње двије владе слијепо потписују сваки папир и логично да се постави питање ко то стоји иза стагнације Брчко дистрикта БиХ ??!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *