Бразил: Ухапшен наркодилер српског поријекла

Бразилска полиција ухапсила је у близини Рио де Жанеира француског држављанина, наркодилера Предрага Вукомановића, припадника групе чувеног пљачкаша банки Антониа Фераре. Према саопштењу бразилске полиције, Вукомановић је припадао "једној од најопаснијих банди у Француској", коју је предводио Ферара, поријеклом Италијан, познат под надимком "Нино, краљ бјекства". Интерпол је за Вукомановићем издао потјерницу, под оптужбама за […]

субота, 2 јула, 2011 / 12:44

Бразилска полиција ухапсила је у близини Рио де Жанеира француског држављанина, наркодилера Предрага Вукомановића, припадника групе чувеног пљачкаша банки Антониа Фераре.

Према саопштењу бразилске полиције, Вукомановић је припадао "једној од најопаснијих банди у Француској", коју је предводио Ферара, поријеклом Италијан, познат под надимком "Нино, краљ бјекства".

Интерпол је за Вукомановићем издао потјерницу, под оптужбама за везе с криминалним групама и међународним кријумчарењем наркотика, пренио је Франс прес.

Ферарина мрежа "основала је огранак у Бразилу", са циљем да испоручује кокаин из Јужне Америке у Европу.

Антонио Ферара тренутно служи 12-годишњу казну затвора, пошто је 2003. године спектакуларно побјегао из затвора у близини Париза.

Француска и бразилска полиција ухапсила је у јануару, петорицу његове браће и још 13 људи осумњичених за кријумчарење кокаина из Јужне Америке у Европу.