Бразил: Корумпирани сенатор враћа 234 милиона долара држави!

Бразилски сенатор оптужен за корупцију треба вратити 234 милиона долара. Оптужен је да је проневјерио новац намјењен за изградњу једног суда. Одузето му је чак 1200 некретнина Луиз Естевао, познати грађевинар и бивши бразилски сенатор, процесуиран због корупције, платиће држави износ од 234 милиона долара на основу договора са правосуђем, што би, у владавини Дилме […]

субота, 25 августа, 2012 / 08:14

Бразилски сенатор оптужен за корупцију треба вратити 234 милиона долара.

Оптужен је да је проневјерио новац намјењен за изградњу једног суда. Одузето му је чак 1200 некретнина

Луиз Естевао, познати грађевинар и бивши бразилски сенатор, процесуиран због корупције, платиће држави износ од 234 милиона долара на основу договора са правосуђем, што би, у владавини Дилме Русеф, могла бити највећа надокнада проневјерених јавних фондова у историји.

Естевао је у процесу за тешку проневјеру и илегално коришћење фондова државе, оптужен је да је проневјерио дио новца намијењеног за изградњу новог сједишта регионалног суда у Сао Паолу, ’90-тих година: према процјени локалног тужилаштва за мање од 64% завршених радова, закључених са фирмом ОК, у власништву тадашњег сенатора, инкасирао је 98% предвиђеног буџета. У изјави дневном листу “Фолха де Сао Пауло“, Естевао је негирао кривицу изјавивши да није починио кривична дјела која му се приписују, али да жели да дође до договора како би изашао из ове ситуације.

Уз судску блокаду његових банковних рачуна, више од 1200 некретнина у његовом власништву стављено је на располагање бразилском судству. Према тачкама судског договора бивши сенатор ће платити око 40 милиона долара одмах а остатак износа у 96 рата, свака од по 2 милиона долара.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Ево га, наш човјек! 😀

    Само још да пракса наших судова постане оваква!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *