Бранко Лубарда судија Европског суда

Професор Бранко Лубарда са Универзитета у Београду данас је положио заклетву и тиме званично постао судија Европског суда за људска права у Стразбуру. Лубарда је међународно признати стручњак за радно право, а за судију је изабран на Парламентарној скупштини Савјета Европе крајем јануара ове године. Осим што је држао катедру на Правном факултету, професор Лубарда […]

понедељак, април 13, 2015 / 20:47

Професор Бранко Лубарда са Универзитета у Београду данас је положио заклетву и тиме званично постао судија Европског суда за људска права у Стразбуру.

Лубарда је међународно признати стручњак за радно право, а за судију је изабран на Парламентарној скупштини Савјета Европе крајем јануара ове године.

Осим што је држао катедру на Правном факултету, професор Лубарда је био предсједник Одбора Агенције за борбу против корупције и стручни сарадник Међународне организације рада.

Европски суд правде је независтан међународни суд под окриљем Савета Европе коме се обраћају грађани који сматрају да су национални судови повриједили њихова права, а Србија је међу рекордерима по броју уважених тужби. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *